Jocuri didactice: Cadoul prieteniei

0

Cadoul pentru un prieten este o activitate educativă, ideală atât pentru la şcoală, ca temă sau chiar ca un moment special pentru o petrecere sau o zi petrecută acasă, împreună cu prietenii.

Această activitate educativă este menită să îi pună pe copii în situaţia de a recunoaşte şi de a-şi manifesta aprecierea şi admiraţia faţă de valorile importante şi trăsăturile de caracter ale celor din jur.

Pentru acest joc copiii vor avea nevoie de culori, hârtie colorată, bucăţi de materiale textile, cartonaşe, reviste şi orice alt tip de materiale care i-ar putea ajuta să construiască mici obiecte.

Cum se joacă. În primul rând, jocul va fi cu atât mai amuzant şi antrenant cu cât vor fi mai mulţi copii. Se notează apoi numele fiecărui copil pe câte un bileţel, apoi se introduc toate biletele într-un bol. Fiecare copil trage câte un bileţel fără să spună numele copilului pe care l-a extras. După ce află numele, fiecare va trebui să găsească cea mai bună metodă prin care să îşi exprime admiraţia faţă de copilul al cărui nume l-a extras, construind din materialele pe care le are la dispoziţie, un cadou. Este foarte important că respectivul cadou să îl reprezinte bine pe cel căruia îi este adresat.

Când toţi copiii au terminat de realizat obiectele, cadourile se aliniază toate într-un loc. Apoi, fiecare ia cuvântul şi spune care este trăsătura pe care o admiră cel mai mult la cel pentru care a făcut cadoul şi explică modul în care şi-a exprimat admiraţia prin cadoul pe care l-a realizat.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?