Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Jocuri didactice: Cadoul prieteniei

Jocuri didactice: Cadoul prieteniei
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cadoul pentru un prieten este o activitate educativă, ideală atât pentru la şcoală, ca temă sau chiar ca un moment special pentru o petrecere sau o zi petrecută acasă, împreună cu prietenii.

Această activitate educativă este menită să îi pună pe copii în situaţia de a recunoaşte şi de a-şi manifesta aprecierea şi admiraţia faţă de valorile importante şi trăsăturile de caracter ale celor din jur.

Pentru acest joc copiii vor avea nevoie de culori, hârtie colorată, bucăţi de materiale textile, cartonaşe, reviste şi orice alt tip de materiale care i-ar putea ajuta să construiască mici obiecte.

Cum se joacă. În primul rând, jocul va fi cu atât mai amuzant şi antrenant cu cât vor fi mai mulţi copii. Se notează apoi numele fiecărui copil pe câte un bileţel, apoi se introduc toate biletele într-un bol. Fiecare copil trage câte un bileţel fără să spună numele copilului pe care l-a extras. După ce află numele, fiecare va trebui să găsească cea mai bună metodă prin care să îşi exprime admiraţia faţă de copilul al cărui nume l-a extras, construind din materialele pe care le are la dispoziţie, un cadou. Este foarte important că respectivul cadou să îl reprezinte bine pe cel căruia îi este adresat.

Citește și:   Furnica si porumbita, de Lev Nicolaevici Tolstoi

Când toţi copiii au terminat de realizat obiectele, cadourile se aliniază toate într-un loc. Apoi, fiecare ia cuvântul şi spune care este trăsătura pe care o admiră cel mai mult la cel pentru care a făcut cadoul şi explică modul în care şi-a exprimat admiraţia prin cadoul pe care l-a realizat.

Articole interesante

Lasa un comentariu