Jocuri de vară pentru grădină

0

Activităţile şi jocurile în grădină pot deveni una dintre cele mai mari plăceri ale copiilor.

Mult mai în siguranţă decât într-un loc public, grădina casei părinţilor, bunicilor sau a prietenilor este perfectă pentru distracţia de vacanţă.

Pentru inspiraţie, iată câteva idei numai bune de pus în practică atunci când vremea e frumoasă:

Galerie de artă în aer liber – câteva bucăţi de cretă, dar şi o porţiune de asfalt sunt suficiente pentru a transforma grădina într-o adevărată galerie de artă. După ce fiecare copil desăvârșește opera, cei curioşi (părinţi, prieteni) pot face un tur al galeriei. Desenele pe asfalt se curață foarte uşor cu apă.

Piraţii – ascundeţi comori în grămezi de nisip sau suprafeţe de pământ din grădină care pot fi săpate uşor de copii. Comoara poate fi orice: o jucărie, o bucată de plastic, dulciuri. Piratul care găsește cele mai multe comori este premiat.

Umple paharul – pentru acest joc, fiecare copil care participă va primi câte un recipiet (acesta poate fi o cutie de plastic, o cutie de iaurt curată sau ceva asemănător). Jucătorii vor trebui să colecţioneze obiecte diferite care pot intra în cutia respectivă. Jocul se desfăşoară contra cronometru.

Ziua sportului – aceasta poate fi atât de complicată sau de simplă pe cât doriţi să fie. Totul poate începe cu o alergare uşoară, apoi copiii pot încerca o întrecere în saci, o cursă cu obstacole, cursa cu un ou în lingură, etc.

La ţintă – O activitate simplă, dar extrem de antrenantă pentru copii. Desenaţi pe un perete forme sau ţinte (departe de ferestre) în care copiii vor trebui apoi să arunce cu mingea. În loc de minge, mai pot fi folosite şi alte obiecte precum baloane cu apă sau un burete ud.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?