Joc interactiv: Prinde balonul

0

Balonul în aer este o activitate interactivă care le arată copiilor cât este de importantă muncă în echipă și colaborarea.

Jocul este distractiv şi recomandat elevilor de orice vârstă. În timp ce copiii de vârste mai mici învaţă ce înseamnă colaborarea, cei puţin mai mărişori vor începe să îşi folosească mai bine abilităţile fizice.

Pentru acest joc este necesar un balon. Dacă jucătorii sunt mai mari, puteţi pune în joc mai multe baloane.

Activitatea începe cu toţi jucătorii aşezaţi în cerc şi ţinându-se de mână.

Coordonatorul jocului va arunca balonul în mijlocul cercului. Copiii vor trebuie să facă tot posibilul să ţină balonul în aer, fără ca acesta să atingă pământul, şi să numere câte lovituri reuşite au fost, fără că balonul să cadă.

Regulile sunt următoarele: pentru a ţine balonul în aer jucătorii îl pot atinge doar cu mâinile, umerii, capul, genunchii, dar nu cu picioarele şi să se ţină de mâini.

Pentru ca jocul să iasă bine şi balonul să nu atingă pământul, copiii trebuie să coopereze şi fiecare să aibă grijă să nu se desprindă de vecinii săi din cerc.

La scurt timp duce începerea jocului, copiii îşi vor da seama că trebuie să se mişte împreună pentru a fi siguri că rămân “conectaţi”. Dacă balonul cade pe pământ sau unul dintre copiii îl atinge cu piciorul, numărătoarea începe din nou.

Înainte de a începe jocul, coordonatorul îi învaţă pe copii cum să atingă balonul pentru ca acesta să rămână în aer şi să nu zboare departe de locul în care se desfășoară jocul.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?