Două jocuri amuzante pentru toamnă

0

Chiar dacă a început școala, pofta de joacă nu a dispărut! Iată două jocuri perfecte pentru acest sezon plin de farmec și culoare. Te vei distra și vei râde cu poftă alături de prietenii tăi!

Îmbracă-te în sperietoare de ciori și fugi!

Adunați cât mai multe obiecte vestimentare: cămăși largi în carouri, pantaloni de culori diferite, pălării, pulovere vechi și orice alte piese mai găsiți și pe care le-ar purta și o sperietoare de ciori. Faceți mai multe grămezi care să conțină câte un obiect din fiecare categorie ( o cămașă, o pălărie, pantaloni, etc)

Numărul grămezilor de haine este determinat de numărul copiilor care intră în acest joc sau de numărul echipelor participante.

Copiii se aliniază la linia de start și jocul începe.

Jucătorii aleargă către grămada de haine, se îmbracă în ținuta de sperietoare de ciori și se întorc la linia de start.

În cazul în care jocul este jucat în echipe, jucătorii vor face schimb de ținută cu colegii de echipă, care aleargă spre grămadă și înapoi.

Prima echipa în care ultimul membru se îmbracă în sperietoare de ciori este cea care câștigă jocul.

Veverițele

Jucătorii intră în rolul veverițelor care aleargă ca să adune nuci pentru iarnă. Fiecare jucător va avea câte o pungă mică de hârtie în care va aduna nucile. Nucile pe care “veverițele” vor trebui să le adune vor fi împrăștiate peste tot, pe suprafață delimitată pentru joc. Cel care va aduna cele mai multe nuci câștigă jocul.

Atunci când la acest joc participă copii de vârste mai mari, se pot folosi frunze uscate din care se vor face grămezi, printre care pot fi ascunse nucile. De asemenea, copiilor li se va da un anumit interval de timp în care vor trebui să adune cât mai multe nuci.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?