Două jocuri în aer liber antrenante şi educative

0

Următoarele două jocuri sunt ideale pentru copiii mici, fiind atât amuzante şi antrenante cât şi educative.

Maimuţa

Jocul Maimuţa este antrenant şi distractiv pentru copiii de vârste mici. Pentru joc este nevoie doar de o minge şi de cel puţin trei jucători.

Unul dintre jucători este Maimuţa şi va sta în mijloc, în timp ce restul jucătorilor se vor aşeza la o distanţă egală faţă de cel din mijloc. Jocul începe şi jucătorii vor trebui să arunce mingea de la unul la altul în timp ce jucătorul care este Maimuţa încearcă să prindă mingea. Atunci când unul dintre jucători scapă mingea şi această este prinsă de Maimuţă, cel care a scăpat mingea intră în mijloc şi devine el de această dată Maimuţa.

Cercul chinezesc

Cercul chinezesc este un joc util pentru copiii care încă nu ştiu să numere.

Pe asfalt se desenează un cerc, iar cercul se împarte în patru şi se numerotează cu numere la 1 la 4.

Copiii care participă se vor împărţi în două echipe şi fiecare jucător va trebui să se aşeze, pe rând, în mijlocul cercului în timp ce este legat la ochi.

După aceea unul dintre jucători îl va învârti puţin cât să nu îşi mai dea seama de aşezarea iniţială, înainte de fi legat la ochi şi apoi va trebui să înainteze 4 paşi şi să se oprească în una dintre cele patru secţiuni ale cercului. După ce s-a oprit în una dintre secţiuni, se va nota pe o foaie numărul de pe asfalt. Aşa se procedează cu fiecare jucător.

La final, se adună punctele pe care membrii celor două echipe reuşesc să le adune. Cei care obţin mai multe puncte vor câştiga jocul.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?