Activități matematice desfășurate în aer liber

0

Atunci când distracţia şi jocurile se mută afară, la fel se poate întâmplă şi cu matematică. Sau cu acele activităţi care îmbină distracţia cu matematica.

În cele ce urmează puteţi găsi câteva idei de activităţi de exterior prin care copiii pot exersa sau îşi pot însuşi cunoştinţele matematică.

Vânătoarea de unghiuri

După ce au învăţat despre tipurile de triunghiuri şi ştiu să le diferenţieze, copiii pot ieşi afară la o vânătoare de triunghiuri. Mai exact, aceştia vor ieşi în grădină, în parc sau la un loc de joacă unde vor căuta diferite tipuri de triughiuri pe care vor trebui să le măsoare şi să spună ce tip de triunghi este fiecare.

Jocul formelor

Tot atunci când ies în exterior, copiii pot încerca să facă forme 2D în două feluri: cu proprile corpuri – de exemplu, se pot aşeza pe jos pentru a forma un triunghi din corpurile lor, sau folosind bucăţi mari de sfoară. Atunci când este folosită sfoara, va fi mai uşor să se observe unghiurile formAelor geometrice care au rezultat.

Întrebări de matematică

Copiii vor primi câte o foaie care conţine întrebări la care, pentru a da răspunsul corect, ei  vor trebui să exploreze împrejurimile pentru a afla informaţiile de care au nevoie.

De exemplu: Mergi afară şi caută o măsuţă de picnic. Câte picioare are?

Câte picioare vor fi în total dacă afară s-ar afla 5 măsuţe de picnic?

Dacă ar fi 44 de picioare, câte măsuţe de picnic ai vedea acum?Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?