Activităţi de toamnă: jocuri cu dovleci

0

Pentru că toamna, dovlecii uriaşi sunt la fiecare pas, aceştia pot fi folosiţi simplu în jocuri captivante în aer liber.

Găseşte dovleacul

Materiale necesare

10 coli de hârtie albă

5 coli de hârtie galbenă

5 coli de hârtie portocalie

Un creion

Foarfece

Cum procedezi

Desenează 10 dovleci albi, cinci dovleci galbeni şi cinci dovleci portocalii. Decupează apoi toţi dovlecii desenaţi.

Scrie numărul 1 pe spatele dovlecilor albi.

Scrie numărul 5 pe spatele dovlecilor galbeni.

Scrie numărul 10 pe spatele dovlecilor portocalii.

Ascunde toţi dovlecii.

Acum,  copiii vor trebui să găsească cât mai mulţi dovleci înainte să se strige Stop.

Apoi, jucătorii vor aduna toate numere de pe spatele dovlecilor găsiţi. Copilul care a acumulat cele mai multe puncte câştigă.

Jocul poate fi jucat şi în echipe.

Aruncă bănuţii în dovleac

Pentru acest joc este nevoie de un dovleac mediu sau mare, pe care va trebui să îl goleşti de miez şi sâmburi, fără să îi faci alte găuri, modele sau să sculptezi în el. Pune înăuntru o folie de plastic sau de aluminiu.

Va fi nevoie ca gură dovleacului să fie destul de mare. Pentru a începe jocul, aşază dovleacul la câţiva metri distanţă.

Fiecare jucător va avea 10 monede pe care le va arunca spre dovleac, astfel încât să reuşească să introducă monedele în interiorul dovleacului. De fiecare dată când o moneda ajunge în interiorul dovleacului, jucătorul câştigă un punct.

Dovleacul şi mătura

Aceasta este o întrecere simplă cu dovleci, dar cum aceştia nu sunt chiar atât de uşori şi refuză să se rostogolească în linie dreaptă, lucrurile se complică. Pentru acest joc este nevoie de dovleci de mărime medie şi nişte beţe  sau mături. Fiecare echipă va avea câte un dovleac şi o mătură.

Când se dă startul, jucătorii vor folosi beţele sau măturile pentru a rostogoli dovlecii către linia de sosire. Echipa care ajunge prima este declarată câştigătoare.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?