5 activități distractive cu apă

0

Temperaturile de afară încep să crească și nu mai este mult până când vom simți din plin canicula verii. Și ce poate fi mai plăcut pentru copii atunci când afară este extrem de cald, dacă nu joaca cu cât mai multă apă. Pentru o bălăceala pe cinste și distracție cât cuprinde, iată câteva activități în aer liber cu multă apă pe care le puteți pune în practică vara aceasta:

Ținta

Se va desena cu creta pe asfalt o țintă. Fiecare cerc al țintei va avea o valoare. Copiii se aliniază la linia de start și încep să arunce cu bureți îmbibați în apă, în țintă. Cine acumulează cele mai multe puncte este câștigător.

Şotronul cu apă

Șotronul cu apă este un joc care presupune existența unui șotron gonflabil care se poate achiziționa de la magazinele specializate. Șotronul se conectează la furtunul cu apă și se joacă la fel ca și în varianta clasică.

Desene cu cretă și apă

Această activitate va fi pe placul micilor artiști care obișnuiesc să deseneze cu creta pe asfalt, dar cărora le place mult și apa. Pentru această activitate se va uda asfaltul cu apă, iar copiii desenează apoi cu cretă pe această porțiune udă. Culorile vor fi mult mai puternice, iar desenele mai deosebite!

Rață, rață, stropește

Copiii stau într-un cerc. Un copil cu un balon cu apă sau o cană de apă trebuie să se plimbe în jurul copiilor spunând rață, rață, rață, și fie atinge copilul (victima) pe cap, fie îl stropește cu puițnă apă, asta în cazul în care victima nu își dă seama că el va fi cel stropit și fuge. Respectivul preia balonul și continuă jocul.

Pictură cu gheață

Puneți apă în recipientele pentru cuburi de gheață și în fiecare cub adăugați câte o culoare. După câteva ore de stat la congelator, scoateți cuburile și desenați cu ele pe o bucată de pânză albă.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?