3 jocuri cu o minge de plajă

0

Să recunoaştem! Ne-am petrece toată vara pe malul mării, nu-i aşa? Dar pentru că acest lucru nu este posibil, cel puţin să profităm din plin măcar de câteva zile la plajă.

Pentru cei care sunt în căutare de distracţii şi jocuri pe nisip, iată trei idei de jocuri pentru care ai nevoie de o minge de plajă – adică acele mingi care se umflă şi cele mai multe dintre ele sunt împărţite în “felii” colorate.

  1. Scrie pe fiecare segment sau “felie” colorată a mingii de plajă o acţiune – sări, dansează, învârteşte-te, aleargă într-un picior etc. Atunci când copiii prind mingea, mâinile lor vor fi pe două dintre acţiunile scrise. Fiecare are dreptul să aleagă între cele două acţiuni. Cu cât sunt mai amuzante acţiunile scrise pe minge cu atât jocul este mai antrenant.
  2. Pe nisip, desenează două linii: una de pornire, cealaltă de sosire. Cele două linii ar fi bine să fie la o distanţă considerabilă una de alta. Doi copii se aliniază la linia de start şi încep să urmărească mingea de plajă pe care trebuie să o împingă spre linia de sosire. Ei au voie însă să facă doar anumite gesturi: merg în genunchi pe nisip, au voie să împingă mingea doar cu o mâna, apoi vor trebui să împingă mingea fără mâini, etc. Opţiunile sunt nenumărate.
  3. Cu o minge de plajă se mai poate juca şi “cartoful fierbinte”. Toţi copiii se aşază în cerc şi îşi aruncă mingea de la unul la altul, pe muzică. Cel care prinde mingea de plajă în momentul în care muzica se opreşte este eliminat din joc. Jocul continuă până când rămâne doar un singur copil.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?