2 jocuri de vară în aer liber pentru copii activi

0

Pentru copiii plini de energie cărora le place să petreacă cât mai mult timp în aer liber, aceste două activități sunt ideale pentru perioada verii.

Păianjenul și musculițele

Un copil din grup va fi ales păianjen, ceilalți jucători vor fi musculițele. Păianjenul va trebui să prindă muștele zburătoare, adică copiii care aleargă.  Fiecare musculiță prinsă rămâne în pânză păianjenului. Țînându-se de mâna cu acesta, musculița îl va ajuta să prindă muștele rămase, iar acest lucru necesită coordonare și concentrare. Fiecare musculiță prinsă intră în pânza formată și va ajuta la capturarea celorlate  musculițe rămase. Ultimul jucător prins devine noul păianjen.

Șotronul chinezesc

Pentru acest joc sunt necesare 10 bețișoare de 30 cm lungime fiecare

Cum se joacă

Șotronul chinezesc este asemănător cu șotronul pe care îl știe toată lumea.  Fiecare jucător sau echipă (a câte 2) are 10 bețișoare de 30 cm lungime. Acestea sunt așezate pe jos ca o scară, la o distanță de aproximativ 10 cm unul de altul.

Un jucător din fiecare echipă începe să facă salturi (pe un picior) peste bețe. Condiția este să nu atingă niciun băț. În cazul în care un băț este atins, jucătorul este eliminat din joc. În cazul în care jucătorul a sărit peste toate bețele, el se va întoarce, va lua ultimul bețișor și continuând pe același picior va sări înapoi peste cele 9 rămase. Jocul continuă până când toate bețele sunt luate.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?