„Harry Potter and the Cursed Child”, a opta poveste a seriei și prima piesă de teatru

0

„Harry Potter and the Cursed Child” este a opta poveste a seriei şi prima transpusă pe scena teatrului.

Fanii Harry Potter au făcut numeroase presupuneri despre cum ar putea continua povestea şi în sfârşit au primit şi câteva răspunsuri: în următoarea carte, scriitoarea J.K. Rowling ni-l prezintă pe Harry Potter ca adult şi pe fiul său, Albus Severus Potter. Acţiunea este concentrată în jurul celor doi.

Povestea continuă din punctul în care s-a terminat în cea de-a şaptea carte, la 19 ani după bătălia cu Voldemort. Potrivit descrierii publicate pe website-ul oficial, Harry Potter este acum „un angajat extenuat al Ministerului Magic, un soţ şi tată a trei copii de şcoală.”

În timp ce Harry se luptă cu un trecut care refuză să rămână acolo unde trebuie să rămână, Albus, fiul său cel mic, trebuie să se lupte cu greutăţile pe care le-a primit moştenire de la familia lui. Tatăl şi fiul ajung amândoi să înfrunte un adevăr incomod: uneori, întunericul vine din locurile neașteptate.

În urmă cu câteva zile a fost dezvăluit și primul poster oficial al piesei de teatru (foto),  scrisă de britanicul Jack Throne, care a fost ajutat de scriitoarea seriei J.K. Rowling şi de John Tiffany.

“Această poveste a devenit posibilă doar pentru că un grup dedicat de oameni au venit cu ideea extraordinară despre cum ar fi să prezentăm Harry Potter pe scena de teatru. Sunt sigură că atunci când publicul va vedea piesa Harry Potter and the Cursed Child va înţelege de ce am ales să spunem povestea în acest mod”, a a spus scriitoarea J.K. Rowling.

La începutul acestei luni, J.K. Rowling a anunţat că toate cărţile seriei Harry Potter vor fi cuprinse într-o colecţie digitală care va putea fi achiziţionată de pe platforma Apple iBooks.

Piesa de teatru “Harry Potter and the Cursed Child” va avea premiera la Londra în vara anului 2017.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?