Trei romane clasice pentru adolescenţi

0

Romanele clasice sunt cele care au trecut testul timpului şi ar trebui să fie lecturii obigatorii pentru fiecare adolescent, deoarece oferă lecţii de viaţă importante şi deschid orizonturi noi. Iată trei recomandări de romane clasice:

Mândrie şi Prejudecată

“Este un adevăr universal recunoscut că un burlac, posesor al unei averi frumoase, are nevoie de o nevastă”, aşa începe celebrul roman scris de Jane Austen. Romanul despre manierele şi moravurile începurilor secolului 19 din Anglia îi are în centru pe trufaşa Elizabeth Bennet şi pe impetuosul domn Darcy care din adversari ajung să transforme totul într-o frumoasă poveste de dragoste.

De veghe în lanul de secară

“De veghe în lanul de secară” este romanul lui J.D. Salinger care spune povestea lui Holden Caulfield, un băiat de 16 ani, care face efortul să scape de ipocrizia vieţii pe care ajunge să o găsească la internatul şcolii şi caută refugiul în New York.

Ştiu de ce cânta o pasăre în colivie

“Ştiu de ce cânta o pasăre în colivie” de Maya Angelou este despre dorul copiilor singuri, dar şi despre cuvintele care pot face minuni şi pot transforma lumea într-un loc mai frumos.

Trimişi de mama lor să traiească împreună cu bunica lor, Maya şi fratele său îndură durerea abandonului şi prejudecăţile oamenilor micului oraş din Sud.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?