Testează-ți istețimea. 10 întrebări pentru copiii de 15 ani

0

Răspunde corect la următoarele întrebări pentru a-ţi testa isteţimea şi capacitatea de concentrare.

Întrebările ce urmează sunt recomandate copiilor cu vârsta între 13-15 ani.

  1. În cursul unui joc, un băiat s-a ascuns undeva. Ce trebuie să facă el pentru a nu fi descoperit?
  2. Cineva se găseşte într-un anumit loc de unde, în orice direcţie s-ar îndrepta, o poate apuca numai spre nord. Unde se află persoana respectivă?
  3. Doi băieţi se găsesc la distanţă de 10 metri unul de altul. Privesc în direcţii opuse: primul către est, iar al doilea către vest. Ei se hotărăsc să facă ocolul Pământului, pornind fiecare în direcţia sa, în acelaşi timp. Ce distanţă au de parcurs împreună, înainte de a se întâlni?
  4. De la Constanţa spre Sulina pleacă curse regulate de vapoare din oră în oră. Un vapor care pleacă din Constanţa la ora 7, având o viteză de 15 km pe oră, ajunge în Sulina după 7 ore. La plecare căpitanul vaporului se întreabă: câte vapoare va întâlni în drumul său, ţinând cont de faptul că vapoarele se întorc de la Sulina tot din oră în oră?
  5. Când credeţi că veţi simţi sub voi locul mai “moale”, mai comod, şezând culcat pe o saltea de lână sau pe un pat de fier, care are exact forma corpului vostru?
  6. Dacă deasupra unei tăvi cu nisip sunt trase, cu o sfoară, două furculiţe, egale în greutate (asemenea unor pluguri), dar având doi dinţi, iar cealaltă şase, se pune întrebarea: dinții căreia dintre ele vor săpa urme mai adânci?
  7. Un turn a fost construit în întregime din bare de oţel. El a fost terminat de 1 iulie şi constructorii au raportat că acesta are înălțimea de 450 de metri. Înainte să fie dat în folosinţă pe 31 decembrie, o comisie specială a făcut verificări şi a constatat că turnul are 449.80 de metri, deci era cu 20 de centimetri mai mic. Cine nu spusese adevărul?
  8. Într-o zi foarte geroasă, dar însorită, de iarnă, poate fi oare aprins focul…cu ajutorul apei?
  9. Un tren electric merge cu o viteză constantă de 100 km pe oră. În aceeaşi direcţie şi paralel cu trenul, vântul suflă tot cu o viteză de 100 km pe oră. În ce direcţie se va îndrepta fumul locomotivei: în faţă, în spate sau în sus?
  10. Există cineva care, cu cât se scoală mai de dimineaţă, cu atât se culcă mai târziu, şi aceasta absolut în fiecare zi. Cine este?
1.Să-şi păstreze capul acoperit.
2.La Polul Nord.
3.10 metri, fiindcă ei stau de fapt faţă în faţă.
4.14 vapoare, dacă se ţine cont că exact în momentul plecării soseşte un vapor; dacă nu, numai 13 vapoare.
5.Pe patul de fier, fiindcă greutatea trupului va fi distribuită pe o suprafaţă de sprijin foarte mare.
6.Furculiţa cu doi dinţi, deoarece încărcarea pe fiecare dintre este mai mare decât la cele cu şase dinţi.
7.Nimeni. Sub acţiunea frigului, metalul se contractase cu 20 de centimetri.
8.Da. Făcând o lentilă de gheaţă şi concentrând razele soarelui, afară, asupra unui obiect uşor inflamabil.
9.Nicăieri. Locomotivele electrice nu scot fum.
10.Soarele.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?