Moduri creative în care se sărbătorește Crăciunul în jurul lumii

0

Dacă pentru Crăciun obișnuiți să faceți deocrațiuni speciale sau să preparați deserturi festive tradiționale, puteți încerca ceva nou. Inspirați-vă de la alte popoare pentru a sărbători cât mai creativ această frumoasă sărbătoare.

Prăjitura Regilor, în Franța

În Franța, este o tradiție pentru a sărbători Epifania sau a 12 Noapte, pe 6 ianuarie cu Prăjitura Regilor. Atunci când prăjitură este preparată, în ea se ascunde o mică figurină sau un bob de fasole.  Când se mănâncă prăjitura, cel care găsește bobul de fasole în felie este numit Rege pentru acea seară și va purta pe cap o coroană de carton.

Biscuiții de Crăciun, în Germania

În Germania este o tradiție să faci biscuiți speciali în decembrie pe care să îi împărți cu prietenii și familia. Biscuiți se fac cu scorțișoară sau vanilie și nu lipsesc din nicio casă în preajma sărbătorii Crăciunului.

El Caga Tió în Catalonia

În Catalonia, Spania, există o tradiție specială ce are în centru o buturugă simpatică, El Caga Tió. Buturuga are o față veselă și de obicei poartă o pălărie roșie, aproape ca Moș Crăciun. Tradiția spune că de pe 8 decembrie până în Ajunul Crăciunului, copiii au grijă de buturugă, o învelesc cu pături și o hrănesc cu turron, o ciocolată specială spaniolă, sau cu coji de portocală. În acest timp, El Caga Tió se presupune că se face mai mare. În ajunul Crăciunului, copiii se învârtesc în jurul buturugii, o bat cu bețe și cântă un cântec special cerând daruri.  Apoi, copiii pleacă din cameră, iar când se întorc găsesc buturuga plină cu daruri, jucării și dulciuri.

Parol în Filipine

În Filipine, o decorațiune specială de Crăciun este felinarul în formă de stea sau parol. De obicei, acesta este făcut din bețe de bambus, care sunt acoperite cu hârtie colorată de orez. Forma reprezintă Steaua lui David și se atârnă la ferestre.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?