Jocuri simple care îl învață să numere

0

Copilul va învăţa mai uşor să numere cu ajutorul unor jocuri simple și amuzate. Jocurile îi ţin pe copi concentraţi şi îi ajută să păstreze proaspete în memorie informaţiile memorate, indiferent care sunt acestea. Regula funcționează și atunci când cel mic învață să numere.

Atunci când îţi propui să îl înveţi pe cel mic să numere, apelează la acele jocuri care îi vor stârni interesul, pentru că în felul acesta va memora numerele.

Jocurile prin care cel mic învaţă să numere sunt destul de logice, au o ordine anume şi câteva reguli care îl vor face pe cel mic atent la ceea ce face.

Există câteva jocuri cu care ai putea să începi atunci când îl înveţi pe cel mic să numere. Este vorba de câteva jocuri foarte simple, dar cu un impact mare asupra celui mic.

Şotronul

Şotronul este perfect pentru începătorii care învaţă să numere, dar îi ajută şi pe cei puţin mai experimentaţi să îşi exerseze cunoştinţele. Şotronul se joacă pe asfalt, dar îl poţi imporviza şi în casă, dacă vremea nu îți permite să mergi afară cu micuțul tău. Când începe să joace şotronul, roagă-l pe cel mic să spună cu voce tare fiecare cifra peste care sare. Când va trece la următorul nivel şi va învaţă şi numărătoarea inversă, poate face acest lucru tot jucând șontronul, doar că îl va sări de la capătul celălalt spre 1.

Boabe albastre

Ia 10 boabe de fasole şi colorează-le doar pe o singură parte. Copilul va pune boabele într-o cană, o va agită apoi le va împrăştia pe masă. Micuţul trebuie să numere câte boabe sunt cu partea albastră în sus.Pentru că la fiecare aruncare a boabelor pe masă, numărul celor albastre va fi diferit, acest lucru îl va ajuta pe copil să exerseze să numere. Poţi merge la nivelul următor, punându-l pe cel mic să ţină şi scorul, notând pe hârtie câte boabe albastre au fost la fiecare aruncare.

Bingo

Bingo este un joc care îl poate ajută pe cel mic să înveţe să numere într-un mod care pe el îl va fascina, dar la care va trebui să îşi mai invite şi câţiva prieteni.

Desenează un tabel cu 9 pătrăţele ( trei pe fiecare rând şi trei pe fiecare coloană) şi umple pătrăţele cu puncte. Roagă-i pe cei mici să numere punctele şi apoi să scrie sub ele câte puncte au fost în pătrăţelul respectiv. Într-un bol pune biletele pe care ai scris numere, apoi extrage câte un bileţel.

Copiii vor colora pătrăţelul care atâtea puncte ca numărul extras. Primul dintre copii care reuşeşte să coloreze trei pătrăţele în linie câştigă rundă.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?