Jocuri pentru călătoria cu mașina

0

Jocurile sunt perfecte pentru călătoriile lungi cu maşina. Jocurile de cuvinte, cu literele alfabetului, jocuri cu numere sau care testează cultură generală a pasagerilor se transformă în cele din urmă într-un motiv de distracţie şi într-o metodă foarte bună de a face drumul până la destinaţie mai plăcut şi mai scurt.

Ghiceşte obiectul

Pentru ca jocul să fie mai palpitant, e nevoie să participe cel puţin 3 persoane. Unul dintre cei care intră în joc se va gândi la un obiect sau o fiinţă care face parte din una dintre categoriile pe care le stabiliţi de la început. De exemplu, animale, plante şi fructe. Cel care s-a gândit la obiect îl ţine doar pentru el şi nu are voie să spună decât categoria din care face parte. Pe rând, ceilalţi îi pun întrebări pentru a afla despre ce obiect este vorba. Pot pune în total 20 de întrebări. Cel care a ales, poate să răspundă doar cu DA sau NU.

Dacă după cele 20 de întrebări, obiectul nu a fost descoperit, fiecare jucător mai are dreptul să încerce să ghicească obiectul. După aceea, jocul continuă cu un alt jucător care îşi va alege şi el categoria.

Alfabet de călătorie

Pentru cei pasionaţi de călătorii, acest joc este ideal. Pe de-o parte e un mod plăcut de a învaţă sau repeta alfabetul, dar şi o testare a cunoştinţelor legate de călătorii.

Unul dintre jucători spune alfabetul de la A-Z până când ceilalți spun “stop”. Apoi, un alt jucător trebuie să spună un loc (ţară, oraş) care începe cu litera la care s-a oprit cel care a spus alfabetul şi o activitate care începe cu aceeaşi litera.

De exemplu:

Jucătorul 1: Plec într-o călătorie în Spania.

Jucătorul 2: Şi ce vei face acolo?

Jucătorul 1: Voi face sport.

Dacă jucătorul nu poate să numească rapid locul şi activitatea, atunci este eliminat. Dacă are răspunsurile corecte, atunci continuă jocul şi îi vine rândul unui alt jucător. Jucaţi până când sunt eliminaţi toţi jucătorii, mai puţin unul. Acela va fi câştigătorul jocului!

Bingo

Un alt joc amuzat cu litere pentru călătoriile cu maşină, cu condiţia că jucătorii să aibă hârtie şi pix. Cel care conduce, deci nu poate participa altfel la joc, va spune numărul de litere pe care trebuie să îl conțină un cuvânt. Apoi, fiecare jucător va trebui să scrie pe foaie câte un cuvânt care conţine numărul de litere pe care l-a spus şoferul.

Pe urmă, jucătorii trebuie să se uite pe geam, să fie atenţi la drum şi să vâneze plăcuțe, pancarte, bannere sau orice alt suport de acest gen. Atunci când jucătorii văd câte o litera din cuvântul lor, o încercuiesc pe foaie. Primul care îşi va vedea toate literele pe plăcuţele de afară câştigă.

Jocul mai poate avea şi alte variante, depinde acum şi cât de lungă este călătoria cu maşină. Dacă aveţi de parcurs mai mulţi kilometri, puteţi să scrieţi pe foi tot alfabetul şi pe măsură ce vedeţi câte o literă afară, o încercuiţi şi pe foaie. Acelaşi joc se poate juca şi cu numere în loc de litere. Condiţia esențială pentru că jocul să iasă bine şi nimeni să nu se supere este ca niciun jucător să nu trişeze.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?