Ferme de animale unde copiii se pot împrieteni cu necuvântătoarele

0

În era tehnologiei, din ce în ce mai puţini copii au ocazia să cunoască animalele domestice, să le atingă, să se joace cu ele sau să le hrănească. Pentru că viaţă la ţară să nu devină ceva cu totul desprins de realitate pentru copiii din ziua de azi, au apărut mici locuri amenajate unde micuţii se pot simţi că într-o vizită la bunici, la ţară. Copiii pot face cunoştinţă şi pot admira aici îndeaproape animalele domestice şi păsările pe care le găsim de obicei în gospodăriile de la ţară.

Iată câteva locuri unde copii pot intră în lumea necuvântătoarelor şi unde se pot împrieteni cu acestea.

Ferma animalelor

La câţiva kilometri de Bucureşti, mai exact lângă Ferma de Lapte din Pantelimon găsiţi Ferma Animalelor. Ferma animalelor este o afacere de family, iar idea le-a venit proprietarilor când au văzut cât de fascinaţi sunt copiii lor atunci când intrau în contact cu animalele de la Ferma de Lapte.

La Ferma Animalelor copii sunt poftiţi într-o ambianţă plăcută care îmbină aspectele educaţionale, de agrement, rurale dar nu în ultimul rând de distracţie. Astfel, copiii pot să înveţe de la personalul Fermei lucruri interesante despre fiecare animal în parte, să se plimbe cu poneii (activitate opţională, contra cost), să vadă cum se mulge o văcuţă (pentru grupuri), să dea mâncare la căpriţe, iepuraşi, ponei, găini, etc, să se bucure şi să se joace într-un loc special amenajat şi bine securizat, să îşi serbeze ziua de naştere la Ferma Animalelor, alături de prieteni şi animalele prefrate.

La Tzara

La Tzara este un proiect care s-a născut din dorinţa de a avea o alternativă la zgomotul şi poluarea oraşului. La Tzara copiii se pot simţi că într-o vizită la bunici: pot mângâia şi hrăni animale, au un loc de joacă unde se pot distra în voie, pot călări ponei, pot lua lecţii de echitaţie. Există, de asemenea, atelier de desen / pictură, atelier de olărit, pot alerga pe pajişte şi se pot juca cu mingea. Dacă îşi doresc să meargă cu bicicletă fără să se teamă de maşini, ori că accindetează pe cineva, aici au la dispoziţie un circuit biciclete.  Ferma se află pe Autostrada A1, București – Pitești , la Km 36,

Ograda veseliei

Fermă de animale şi loc de joacă pentru copii în Mangalia, județul Constanţa. Ferma oferă posibilitatea de a petrece o zi în lumea animalelor aflate în mediul lor natural. Pe lângă aerul curat, în plin câmp, departe de civilizaţie, cei mici pot afla mai multe despre viaţa animalelor la o fermă, despre cum trăiesc, cum se hrănesc cu mâncare sănătoasă şi naturală, cum se înmulţesc, cum arată un ou de găină şi cum se dezvoltă puiul în interiorul oului.

Cei dornici să afle ce înseamnă agricultura pot vedea tractoarele fermei, semănătoarea, locul unde se depozitează peste iarnă fânul, porumbul şi alte cereale, vor învaţă despre muncile agricole care asigură hrana animalelor şi a oamenilor. În Ograda Veseliei copii au ocazia să vadă păsări de curte de toate felurile, să îl cunoască pe Poneiul Trandafir, blând, jucăuş şi foarte afectuos, pot vedea, de asemenea, căpriţe pitice, oile, mieii, ieduţii, iepuraşii, vițelușul, purceluşii sunt alţi membri ai ogradei vesele care aşteaptă să fie vizitaţi de către cei mici.

Ferma Şcoală Cornăţel

Ferma Şcoală Cornăţel îmbină perfect activităţile care îi fascinează pe cei mici cu tradiţiile şi elementele specifice vieţii la ţară. Cei mici au la dispoziţie următoarele posibilităţi de distracţie la Fermă:

– Circuitul de multiaventura este compus din trei elemente: Poduri suspendate, Tiroliană şi Panoul de căţărare

– Program de calorie, cursuri de călărie, ore de iniţiere, plimbări călare în natură, dar se organizează şi tabere de călărie

– Plimbări cu trăsura, cu tractorasul şi cu drezina

– Șură Haiducilor, un loc de joacă de interior compus din elemente din lemn şi frânghii, în care copii vor putea descoperi aventură la fiecare pas

Ferma se află pe DJ 106 Sibiu-Agnita, Cornatel, județul Sibiu.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?