Experiment: Cum respiră plantele

0

Şi plantele respiră şi te poţi convinge de acest lucru cu ajutorul următorului experiment.

Acest experiment este foarte simplu şi se poate transforma într-un proiect pe care îl poţi desfăşura pe tot parcursul anului, pentru că plantele respiră diferit, în funcţie de anotimp.

Acest experiment este o dovadă că plantele produc oxigenul de care noi toţi avem nevoie pentru a supravieţui.

Materiale necesare:

Pungi cu sistem de închidere (fermoar)

Plante de diferite feluri

Este recomandat ca experimentul să fie făcut într-o zi însorită.

Cum procedezi

Caută plantele pe care urmează să le foloseşti în experiment şi încearcă să găseşti cât mai multe tipuri. Poţi de asemenea să găseşti plante cu frunze verzi şi frunze roşii şi caută plante cu frunze de diferite mărimi. Alege plante care pot intra întregi în pungile de plastic.

Pune o plantă într-o pungă şi sigilează cât mă bine cu ajutorul sistemului de prindere şi ai grijă să nu strici planta. Repetă această operaţiune cu toate plantele pe care le-ai ales pentru experiment.

Lasă plantele în pungă cel puţin 30 de minute. Acum, este cazul să vezi ce s-a întâmplat în fiecare pungă. Dacă nu se vede nimic, mai aşteaptă 30 de minute. Operaţiunea poate dura mai mult timp, în funcţie de tipul de plante ales şi de temperatura de afară.

Picăturile de condens din interiorul pungii sunt picături de apă provenite din procesul de respiraţie al plantei.

Dacă vei face acest experiment şi în altă perioadă a anului vei observa că plantele respiră diferit de la un anotimp la altul.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?