Experiment: Cum construieşti un telefon

0

Suntem în era telefoanelor inteligente, multifuncţionale, care utilizează tehnologii extrem de sofisticate, iar viteza cu care se dezvoltă această industrie este uluitoare. Cu toate acestea, o activitate educativă prin care cel mic învaţă să îşi construiască un telefon cu ajutorul unor cutii de conservă şi o sfoară poate fi un experiment de neuitat pentru el și foarte util.

Ideea că sunetul călătoreşte prin vibraţii nu este întotdeauna uşor de înţeles de către cei mici, iar acest experiment ştiinţific le poate demonsta acest lucru într-un mod interactiv şi amuzant.

Înţelegând principiile de bază, poate apoi aprofunda acest domeniu şi îşi poate construi mai târziu chiar o carieră de succes în acest domeniu extrem de ofertant.

Materiale necesare:

2 cutii de conserve

Bandă adezivă

Sfoară

Un cui şi un ciocan

Cum se desfăşoară:

Ia două cutii de conservă (capacul trebuie îndepărtat complet) şi acoperă orice margine ascuţită în care s-ar putea răni, cu bandă adezivă.

Foloseşte cuiul şi ciocanul pentru a face câte o gaură în mijlocul bazei fiecărei cutii.

Stabileşte împreună cu copiii lungimea sforii pe care o preferă pentru a lega cele două cutii între ele şi apoi introdu capetele sforii în cele două găuri făcute în cutii. Atunci când capătul de sfoară este în interiorul fiecărei cutii, fă un nod din el în aşa fel încât să rămână “blocat” în cutie.

După ce sfoara a fost înnodată şi legată de cele două cutii, pune doi copii să ia fiecare câte o cutie şi să să îndepărteze unul de celălalt până când sfoara este întinsă. Atunci când vorbesc unul cu altul, sunetul va vibra prin sfoară şi va ieşi în capătul opus, în cealaltă cutie.

Această activitate le va arăta copiilor cum sunetul călătoreşte prin vibraţii, un concept destul de greu de înţeles altfel.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?