Evenimente pentru copii: „Pedalează spre cinema” și o expoziție interactivă

0

În perioada următoare, vor avea loc două evenimente pentru copiii ce merită bifate. Primul dintre ele are loc pe 10 iulie, la Institutul Francez din Bucureşti, iar cel de-al doilea începe din 15 iulie și durează până la finalul acestei veri.

Pedalează spre cinema

Campania „A vélo au cinéma – Pedalează spre cinema”, organizată de Institutul Francez din București aduce bicicliștii în centrul atenției. Pe 10 iulie, între orele 10:00 și 22:00, veți putea învăța cum se repară o bicicletă, fabricarea creativă de obiecte din produse reciclabile, copiii își vor testa abilitățile de a conduce o bicicletă, dar nu vor lipsi nici filmele, conferințele sau gustările delicioase. În cadrul evenimentului, se va desfasura primul atelier de vopsit biciclete din București, participantii vor primi sfaturi practice pentru repararea bicicletelor. Talentații întreprinzători au creat Școala de Mecanică de Biciclete, prin care încurajează mersul de bicicletă, alături de Comunitatea Bicicliștilor din București.

Copii vor avea un traseu amenajat

Copiii cu vârsta între 5 și 11 ani sunt așteptați în curtea Institutului Francez la ateliere de îndemânare pe bicicletă. Prin joacă, copiii se vor pregăti pentru vârsta când vor circula frecvent pe bicicletă pe drumurile publice. Participanții vor fi recompensați cu premii.

Expoziția interactivă „DOR”

Din 15 iulie, Turnul Alb va găzdui expoziția interactivă pentru copii „DOR”.

Copiii au ocazia să învețe o parte din vechile meșteșuguri și îndeletniciri ale românilor. Micuții vor vedea cum aratp un război de țesut, un gherghef, un fuior, o vârtelniță dar și alte obiecte pe care străbunicii noștri le aveau în gospodărie vor fi la îndemâna celor mici și celor mari pentru a experimenta liber și a învăța.

Această expoziție îi invită pe cei mici într-o călătorie în lumea satului romanesc. Deschiderea expozitie va alea loc pe 15 iulie la ora 16:00 si va putea fi vizitata pe parcursul acestei veri.
Biletele pentru vizitarea expoziției pot fi cumpărate de la locație, costul unui bilet este de 12 lei / copil. Adulții nu plătesc intrare.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?