Două activități care te ajută să vorbești mai ușor în public

0

Vorbitul în public cu ușurință și fără trac este o calitate care se dobândește prin mult exercițiu. Iată două activități care pot fi folosite de cei care își doresc să poată vorbi cu ușurință în public, fie atunci când au de susținut un examen, o prezentare sau chiar și atunci când interacționează cu alte persoane, în viața de zi cu zi.

Viața secretă a prietenului meu

Acesta activitate presupune să iei loc în fața unui grup de persoane, dar poți face această activitate și acasă singur. Va trebui să alegi un prieten și să îl prezinți în fața audienței. Însă, în loc să îl prezinți în mod obișnuit, va trebui să conturezi o viață imaginară a acestuia.

Jocul este amuzant și stimulează creativitatea, pe măsură ce adaugi noi și noi idei și intrigi poveștii fantastice despre viața prietenului tău.

Continuă povestea

Această activitate poate fi făcută mai bine în cadrul unui grup de persoane. Fiecare dintre cei care se alătură, se ridică în picioare și trebuie să vorbească în jur de un minut. Prima persoană începe povestea și  când timpul expiră, următorul participant se va ridica în picioare și va trebui să continue povestea.

Evident, nimeni nu știe ce urmează să spună cel dinaintea sa, însă va trebui să continue povestea din punctul în care aceasta a rămas. Obiectivul final este ca povestea să aibă un sens. Jocul îi ajută pe participanți să asculte activ și să își dezvolte creativitatea.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?