Distracție la plajă: jocuri și activități amuzante

0

Distracţia pe plajă nu se compară cu nimic! Jocurile şi activităţile de pe malul mării şi din apă îi fac oricui vacanţă mai frumoasă.

Pentru ca nicio zi de relaxare şi voie bună, de la malul mării, să nu semene cu cealaltă, atunci iată câteva sugestii şi idei ingenioase pe care le poţi pune în practică alături de prieteni, dar şi de alţi membri ai familiei dornici de distracție.

Întrecerea găleţii cu apă

Aveţi nevoie de două găletuşe pentru nisip.Împărţiţi-vă în două echipe egale şi plasaţi găletuşele una lângă altă, la câţiva metri de apă. Ideea jocului este ca fiecare echipă să care apă în mâini pentru a umple găleată care îi aparţine. După ce un membru al echipei pune apă în găleată, următorul fuge să aducă şi el apă. Prima echipă care umple găletuşa cu apă câştigă.

Sculpturi de nisip

Sculpturile de nisip sunt pentru momentele de “odihnă”, după jocuri, activităţi şi înot. Cu uneltele potrivite, oricine se poate transforma într-un mic sculptor, la malul mării şi nu e de mirare că de foarte multe ori avem ocazia să vedem pe plajă adevărate opere de artă din nisip, care ies din mâinile copiilor, cu migală şi imaginaţie.

Vânătoarea de scoici şi pietre

Vânătoarea de scoici şi pietre se poate transforma într-o competiţie în toată regula. Pe malul mării, scoicile şi pietrele uimesc prin formele şi culorile lor şi de cele mai multe ori, tuturor ne este greu să ne oprim din această vânătoare. Concursul e simplu: câștigă cine colecționează cele mai multe scoici sau pietre, ori cei care au exemplarele cele mai frumoase.

Zmeul sau Kiting

Kitingul este un sport special prin senzaţia de libertate şi zbor pe care o oferă. Plaja este locul ideal pentru a înălța un kite. Briza mării ajută din plin şi avantajul este că în jur este suficient loc pentru a alerga şi a înalța cât mai sus zmeul.

Baloanele cu apa

Baloanele cu apa este jocul perfect pentru cei care adoră apa. Există mai multe versiuni ale jocului însă ai putea să o încerci pe următoarea: în primul rând e nevoie să fiți cel puțin 3-4 pentru ca jocul să fie mai amuzat. Apoi va trebui să umpleți mai multe baloane cu apă. Începeți să aruncați câte un balon plin cu apă, de la unul la altul. Balonul se va goli până la urmă, iar voi vă veți răcori perfect datorita jocului cu baloane de apă.

Voleiul, înotul, frisbee sau mini golb sunt alte câteva activităţi care merită încercate pe plajă. Spectaculoase sunt şi sporturile acvatice, însă pentru acestea e nevoie ori de instructor, ori de ceva experienţă.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?