Cum să faci baloane de săpun gigant

0

Baloanele de săpun sunt o încântare atât pentru copii cât şi pentru părinţi, în primul rând pentru că fac parte din copilărie, indiferent de generaţie, şi în al dolilea rând pentru că sunt de-a dreptul fascinante.

Distracţia ar putea fi pe cinste pentru întreaga familie, dacă începeţi şi preparaţi acasă soluţia pentru baloane imense de săpun.

De-a lungul timpului au fost inventate tot felul de soluţii pentru baloanele de săpun: cu detergent de vase sau de rufe, şampon, săpun sau săpun lichid, alţii au adăugat şi gel de duș, doar pentru a obţine combinaţia ideală din care să iasă baloane gigant de săpun, frumoase şi rezistente, însă niciuna dintre reţete nu a funcţionat în totalitate.

În cele din urmă secretul baloanelor de săpun mari şi rezistente a fost dezvăluit. Se pare că reţeta aceasta de soluţie pentru baloane de săpun gigant provine chiar de la vânzătorii din marile parcuri de distracţie, unde putem vedea deseori aceste baloanele de săpun imense.

Pentru soluţia de baloane de săpun ai nevoie de : 6 căni de apă, 1/2 cană detergent de vase, 1/2 cană amindon, 1 linguriţă praf de copt şi 1 linguriţă glicerină.

În primul rând dizolvă amidonul în apă, apoi adaugă restul ingredientelor şi amestecă cu grijă pentru a obţine o soluţie omogenă.

Lasă soluţia să stea câteva ore înainte de a începe să faci din ea baloane de săpun.

Confecţionează apoi şi un instrument cu care să poţi face baloanele de săpun, exact aşa cum sunt cele pe care le vezi în parcuri. Ar fi ideal dacă ai o paleta de badminton uzată sau dacă poţi confecţiona ceva asemănător.

Acum nu rămâne decât să mergeţi undeva unde este suficient loc pentru a face baloane de săpun gigant. Dacă bate şi vântul puţin, atunci va fi şi mai bine pentru că baloanele de săpun vor pluti şi mai uşor.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?