Beneficiile nebănuite ale jocurilor matematice

0

Activităţile de matematică îi ajută pe copii în multe feluri, de la dobândirea noţiunilor de bază până la dezvoltarea unor abilităţi necesare în viaţa de zi cu zi. Şi totul se poate întâmpla de la o vârstă foarte fragedă!

Jocurile fac matematica mai plăcută

Jocurile matematice şi activităţile îl pot face pe cel mic să fie entuziasmat de acest domeniu. Aşadar, implică-l în activităţi care au legătură cu matematica, dar neapărat ajută-l să vadă şi scopul a ceea ce face. Pentru copii, chiar procesul prin care lucrează la o problemă dificilă pentru a găsi soluţia este plin de satisfacţi

Vindecă temerile

Unele noţiuni sau întrebări care au legătură cu matematica pot fi dificile. Atunci când face activităţi care includ matematica, în special acasă, copilul poate exersa şi vorbi despre această materie într-un mod mai relaxant, fără presiunea pe care poate de multe ori o simte în clasă şi care îl face să se teamă.

Cunoaşte noi concepte matematice

Activităţile matematice îl ajută pe copil să descopere şi să îşi însuşească noi principii matematice, de la tabla înmulţirii la geometrie. Acestea îl vor ajuta să stăpânească concepte matematice care fac parte din viaţa de zi cu zi, cum ar fi să înveţe ora sau cum să folosească banii.

Puzzle-urile cu numere dezvoltă gândirea strategică

Jocurile matematice nu doar că îi învaţă pe copii anumite concepte matematice, ci îi ajută să îşi dezvolte abilităţi prin care să găsească rezolvare şi să gestioneze orice situaţie apărută. La un nivel de bază, jocul îl ajută pe copil să înţeleagă reguli şi să exerseze matematica, dar pe măsură ce acumulează şi mai multe cunoştinţe, va putea să gândească mai strategic şi să evolueze.

Îmbunătăţesc procesul de învăţare

Un studiu făcut în 2011 arată că jocurile de matematică îmbunătăţesc considerabil capacitatea de învăţare. Acelaşi studiu mai arată că jocurile îi fac pe copii să îndrăgească matematica şi le dezvoltă încrederea de sine.

Dezvoltă abilităţi în domenii diverse

Abilităţile pe care copiii le dobândesc prin activităţi matematice au beneficii şi în alte arii de învăţare. Îi pot ajuta pe copii să rezolve probleme, să gândească logic, să aibă rapiditate în gândire, să devină perseverenţi, îi învaţă să facă faţă şi unui eşec şi chiar să vorbească.

Încurajează socializarea între copii

Chiar dacă matematicienii au reputaţia de a fi nişte singuratici din cauză că ar fi nişte genii neînţelese cum li se mai spune, activităţile matematice pot fi o bună metodă de socializare între copii şi de legarea unor noi prietenii.

Câştiguri mari în viitor

Un alt studiu arată că acei copii care la 10 ani au cunoştinţe solide de matematică, vor avea venituri peste medie când vor ajunge în jurul vârstei de 30 de ani.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?