Aplicații gratuite pentru învățarea limbilor străine

0

Dacă ai un copil pasionat de tehnologie, care se desparte greu de tabletă sau smartphone, profită de această ocupaţie pe care o are și transform-o într-un mod util de a mai învăţa ceva. Spre exemplu, cu ajutorul unor aplicaţii foarte bine făcute şi adaptate în funcţie de vârstă, copilul poate învaţă una sau chiar mai multe limbi străine simultan. Aplicaţiile pentru copii sunt, de regulă, realizate într-un mod prietenos, iar învăţarea limbilor străine devine o plăcere și cel mic îşi va însuşi mult mai repede cuvintele şi expresiile.

Dacă aveţi tabletă sau smartphone care foloseşte sistemul de operate Android, iată câteva aplicaţii pentru limbi străine gratuite pe care le puteţi descărca pentru cel mic.

50 languages (50 de limbi străine) Cu ajutorul acestei aplicaţii se pot învăţa până la 50 de limbi străine. 50languages.com conţine 100 de lecţii cu vocabularul de baza pentru începători. Fără alte cunoştinţe în limba străină pe care doreşte să o înveţe, copilul va învăţa rapid să vorbească fluent folosind propoziţii scurte şi simple. Aplicaţia combină conţinut audio cu text pentru o învăţare mai uşoară a limbilor străine .

Hooked on Phonics (Dependent de fonetică). Aplicaţia conţine jocuri, lecţii şi poveşti pentru a-i face pe copii să devină dependenţi de fonetică. De exemplu, cu ajutorul unui buldozer, copii vor putea împinge literele la locurile potrivite din cuvinte.

Practice English Grammar(Învaţă gramatica limbii engleze). Aplicaţia este pentru începători şi îi ajută pe aceştia să înveţe gramatica limbii engleze prin intermediul unor exerciţii interactive de gramatică.

Dacă copilul tău are la dispoziţie un iPad poţi de asemenea să descarci o serie de aplicaţii gratuite compatibile cu ajutorul cărora cel mic poate învăţa mai rapid o limba străină.

Spelling Magic 3 (Ortografia magică) Cu această aplicaţia copiii vor învaţă să scrie cuvinte alcătuite din 4-7 litere cu două silabe, în limba engleză. Cei mici vor învaţă regulile fonetice de bază, cu ajutorul acestei aplicații.

Pinkfong! Kids Songs. Aplicaţia conţine poveşti şi o mulţime de joculeţe amuzate, prin intermediul cărora copilul îşi va însuşi mult mai repede şi uşor cuvintele de bază într-o limbă străină.

A to Z Music Videos (Muzica de la A-Z). Aplicaţia îi ajută pe copii să înveţe literele cu ajutorul unor video muzicale.

Phonics Genius. Această aplicaţia are foarte mult conţinut, aşadar e imposibil să nu fie utilă și să nu îl ajute pe cel mic. Aplicaţia conţine peste 6000 de cuvinte înregistrate cu grijă şi grupate în 225 de categorii în funcţie de sunete.

Duolingo. Cu această aplicaţie copiii pot învăţa spaniola, franceza, germana, portugheza, italiana şi engleza într-un mod extrem de plăcut şi foarte uşor.

Tic-Tac-Toe Interactive. Cu această aplicaţie copiii deprind o nouă limba străină cu ajutorul unui joc în ritm de tic-tac-toe. Jocul este amuzat şi interactiv şi explorează sunete, silabe şi multe altele.

Sight Words List. Această aplicaţie îl va ajuta pe cel mic să înveţe să citească. Aplicaţia conţine 315 cuvinte împărţite pe grupe de vârstă. Este important că începătorii să poată să recunoască imediat aceste cuvinte uzuale pentru a deveni cititori competenţi şi fluenţi.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?