Activități relaxante după o zi toridă de vară

0

Vacanţă de vara este plină de activităţi şi jocuri în are liber. După o zi de înot, joacă în parc sau în grădină, întâlniri cu prietenii, sporturi şi agitaţie unii copii vor dori să îşi petreacă după-amiezile într-un mod mai relaxant, mai leneş. Asta nu înseamnă că vor trebui să se aşeze în faţa televizorului sau la computer pentru că, din fericire, mai există şi alternative. Iată câteva activităţi pentru după-amiezile leneşe de vară care nu presupun efort şi din care micuţii ar putea învaţă ceva nou.

Cititul la picnic

Una dintre cele mai plăcute activităţi pe care o poţi face în partea a doua a zilei este să citeşti o carte. Mulţi copii vor căuta un colţ liniştit în care să poată savura o carte care îi captivează. Pentru a aduce ceva nou, cel mic poate să îşi găsească un loc plăcut undeva în aer liber unde să poată citi. Un alt mod plăcut de a citi este la picnic, într-un loc liniştit cu multă iarbă în jur, eventual la umbră unui copac.

O după-amiază fierbinte de vară poate fi momentul perfect pentru o vizită la muzeu. Cele mai multe muzee oferă o ambianţă liniştită şi sunt puţini vizitatori în cursul săptămânii. Cel mic poate vizita câte un muzeu diferit în fiecare săptămâna de vară. Astfel de vizite sunt un mod extraordinar prin care îi poţi face cunoştinţă celui mic cu diferite culturi, mai ales că poate profita de o perioada liniştită în care să poată reflecta asupra lucrurilor pe care le învață.

Jocurile educative sunt un alt mod plăcut şi liniştit de a petrece o după-amiază leneşă de vară, după o zi torida şi plină de activităţi.

Lecţii de gătit

Poţi petrece o după-amiază liniştită şi extrem de plăcută cu cel mic dacă organizezi un show de gătit pentru cel mic. Puteţi intră în rolurile unor chefi celebri şi testa reţete inedite la voi în bucătărie, dar la care îşi poate aduce contribuţia şi copilul tău.

Filmele educative

Filmele educative nu ar trebui să lipsească din programul niciunui copil. Copilul îşi poate însuşi cunoştinţe noi datorită acestor filme sau documentare şi îşi poate găsi noi pasiuni legate de ştiinţă sau istorie.

Lasă-l pe copil să fie profesorul

Petrece o după-amiază cu cel mic lăsându-l pe el să fie profesorul şi cere-i să te înveţe ceva nou. Veţi fi surprinși să aflaţi cât de multe lucuri ştie să facă un copil, lucruri pe care adulţii nu le pot face. Îi poţi cere să te înveţe un joc, să îţi arate o nouă aplicaţie pe care a descoperit-o sau să îţi povestească despre cel mai nou cântăreţ pe care îl ascultă. Ideea este să îi arăţi că te interesează lucrurile pe care ţi le spune şi să îi dai în acest fel posibilitatea să te invite în lumea lui.

 Staţi de vorbă la un ceai

Ce mod poate fi mai relaxant decât să stați de vorba la un ceai și un biscuite? Este chiar recomandat să faceţi asta după o zi aglomerată. Caută împreună cu cel mic un loc cât mai liniştit şi staţi de vorbă depre ceea ce aţi făcut peste zi şi ce intenţionaţi să faceţi în ziua următoare. Acest timp petercut împreună îi dă celui mic şansa să îţi spună despre lucrurile pe care le consideră importante şi să îţi pună întrebări.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?