Activitate interactivă care încurajează cititul

0

“Cel care nu citeşte nu e cu nimic mai bun decât cel care nu ştie să citească”, spunea Mark Twain şi acest lucru este valabil şi pentru copii.

Din ce în ce mai puţini copii îşi dedică timp cititului, însă cu ajutorul unor activităţi interactive cititul poate fi încurajat, iar pasiunea pentru cărţi poate fi insuflată mai uşor celor mici.

Încurajează-l pe copil să citească, printr-o metodă distractivă.

Materiale necesare

Post-ituri

Pix

Marker

O selecţie de cărţi potrivite vârstei copilului

Cum procedezi

Alege trei cărţi pe care copilul tău nu le-a citit.

Cu ajutorul markerului numerotează post-iturile de la 1 la 10. Acestea vor fi post-iturile pentru “predicţii”. Oferă-i copilului post-iturile pentru “predicţii”, apoi lasă-l să aleagă una dintre cele trei cărţi selectate de tine.

Cel mic va trebui să ghicească ce se întâmplă în carte fără să o citească integral.

Iată cum se procedează: copilul citeşte primul capitol sau câteva capitole, însă nu mai mult de jumătate din carte, apoi scrie 10 predicţii despre ce crede că se va întâmplă în carte, câte una pe fiecare post-it.

După ce termină de scris predicţiile, va putea să citească întrega carte. Dacă numărul predicţiilor este atins sau depăsit, provocarea este îndeplinită și copilul câştigă!

Cu cât această activitate este mai amuzantă, cu atât mai tare cel mic va îndrăgi cărţile şi îşi va dori să citească. Adaugă întotdeauna jocul în activităţile educative pe care le faci cu cel mic, iar rezultatele vor fi foarte bune.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?