3 activităţi ideale după şcoală

0

Chiar şi după ce termină orele de la şcoală, copiii au o mulţime de oportunităţi de a învăţa şi experimenta lucruri noi. Dacă sunt implicaţi în activităţi diverse, copiii îşi menţin creierul activ. Iată câteva idei de activităţi pe care cei mici le pot face după o zi de şcoală.

Scrie o poveste: Mai ales când vremea nu permite activităţi în aer liber, îndeamnă-l pe copil să se gândească la o carte, la o piesă de teatru sau un film şi apoi să inventeze noi personaje pe care să le includă în firul poveştii. Această activitate stimulează creativitatea copilului şi îl ajută să îşi construiască încrederea în munca lor.

Micul cercetător: Mergi împreună cu copilul în jurul casei sau într-un parc şi spune-i să îşi ia de acasă un carneţel şi un pix. Apoi, roagă-l să găsească un animal (pasăre, insectă, veveriţă etc) şi să îi urmărească mişcările. Prin această activitate copilul îşi dezvoltă spiritul de observaţie şi învaţă să strângă date şi informaţii.

Reciclare: Lasă-l pe copil să construiască un obiect amuzant dintr-o cutie de carton folosită şi profită de această activitate pentru a-i explica din ce sunt făcute şi cum sunt făcute cutiile. Tot pentru a-l învăţa despre reciclare puteţi organiza o acţiune de curăţenie într-un parc sau în grădina de lângă bloc. Astfel, copilul învaţă cât de important este să menţină curăţenia mai ales într-o comunitate.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?