2 activități prin care exersezi recunoștința

0

Unul dintre cele mai importante lucruri de care este bine să fii conștient este felul în care ești recunoscător pentru ceea ce ai. De fiecare dată când ceva te întristează, încearcă să îți dai seama care sunt lucrurile cu adevărat importante pentru care merită să fii recunoscător. Poți fi recunoscător pentru că ai o familie iubitoare, pentru că ești sănătos tu și cei dragi, și pentru orice alt lucru oricât de nesemnificativ ar părea. Aceste 2 activități te ajută să îți exersezi recunoștința.

Exercițiu de bucurie

La sfârșitul fiecărei zile, înainte de culcare, scrie pe o foie de hârtie sau într-un jurnal cinci motive pentru care ești bucuros. Dacă ai mai mult, trece-le pe toate! Important este să fie minumum cinci, în acest fel vei merge cu energie pozitivă la culcare.

Borcanul cu fericire

Poți folosi orice fel de borcan sau de cutie. De fiecare dată când ți se întâmplă ceva frumos sau ceva care te face să zâmbești, desenează o față zâmbitoare și scrie motivul pe o bucată de hârtie colorată, împăturește-o și pune-o în borcan. De fiecare dată când te simți trist, debusolat, ia câte un bilețel și citește-l. Sigur te va face să zâmbești.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?