Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Tradiții de Holloween din întreaga lume

Tradiții de Holloween din întreaga lume
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Halloween este una dintre cele mai vechi sărbători şi cu timpul a fost adoptată de multe popoare. Inclusiv la noi, Holloween-ul este sărbătorit prin costume specifice, mulţi dovleci şi petreceri tematice.

Fieacare ţară are însă propriile tradiţii inedite pentru sărbătoarea de Halloween.

În Austria, unii oameni obişnuiesc să lase pe masă pâine, apă şi o lampă aprinsă înainte de culcare, în noaptea de Holloween. Ei cred că în această noapte sufletele celor dispăruţi se întorc pe Pământ într-o noapte pe care austriecii o consideră magică.

În Belgia este considerat un semn rău dacă o pisică neagră îţi taie calea sau, şi mai rău, dacă îţi intră în casă, de Halloween. Tradiţia pe care o urmează belgienii în noaptea de Halloween este aceea de a aprinde lumânări.

Sarbătoarea de Holloween este marcată şi în anumite regiuni din Spania. Oraşele sunt decorate special pentru această sărbătoare, pe care spaniolii o mai numesc şi Ziua Dovlecilor, iar oamenii petrec cu mic cu mare pe străzile oraşelor.

Dovlecii sculptaţi, costumele tematice şi copiii care merg din casă în casă cu celebrul „trick-or-treat” pentru a aduna dulciuri sunt nelipsite de la sărbătoarea de Holloween, în Anglia.

Citește și:   10 întrebări din geografie pentru copii

În Germania, oamenii încep pregătirile de la mijlocul lunii octombrie, când decorează atât străzile oraşelor, cât şi casele. Totul culminează cu o petrecere tematică de Halloween, cu costume specifice şi multă voie bună.

Articole interesante

Lasa un comentariu