Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Superlative si curiozitati geografice (3)

Superlative si curiozitati geografice (3)
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Dunarea – Fluviul care strabate cele mai multe tari( 10 ): Germania, Austria, Slovacia,
Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania, Republica Moldova si Ucraina. Trece prin patru capitale: Viena, Bratislava, Budapesta, Belgrad.Ein Bokek – este localitatea aflata la cea mai joasa altitudine, se afla situata pe tarmul Marii Moarte, la 360 m sub nivelul marii.

El Alto – aeroportul international situat la cea mai mare altitudine ( 4 150 m ). Este construit intr-o suburbie a capitalei Boliviei.

Etna – vulcanul activ cu cea mai lunga perioada de activitate ( 6000 ani ), se afla situat in Sicilia.

Fundy Bay – locul unde se inregistreaza cea mai inalta maree ( 16,30 m ) . Portiunea unde s-a inregistrat acest nivel se numeste Burncoat Head si se afla in partea de E a Golfului Fundy.

Gange-Brahmaputra – cea mai mare delta de pe glob, situata in partea de S a continentului asiatic, formata de cele doua fluvii ale caror nume le poarte, la varsarea in Golful Bengal.

Geysir – cel mai cunoscur gheizer, situat in partea central-sudica a Islandei. In perioada izbucnirilor arunca jetul de apa si vapori pana la 48-54 m inaltime. Intervalele de izbucnire au variat in timp de la o jumatate de ora la 20 de zile. Gheizerul cu cel mai inalt jet de apa si vapori ( 61m ) se afla in Parcul National Yellowstone din NV S.U.A. Eruptia dureaza 4 minute si are loc la un interval de 27-29 minute.

Citește și:   Muntele lui Dumnezeu

Golful Persic – se caracterizeaza prin temperatura medie ridicata a apei marine, in luna februarie temperatura apei rar scade sub 20 grade Celsius, iar in luna august este in jur de 30 grade Celsius, dar a atins si valoarea de 35,6 grade Celsius, in luna august.

Himalaya-Karakorum
– cel mai inalt sistem muntos al planetei, situat in partea centrala a continentulti Asia, cu varful Everest( Chomolungma ) de 8850 m.

Cea mai lunga pestera ( 104 km ) este situata in Alpii calcarosi din partea centrala a Elvetiei. langa localitatea Muotathal.

Articole interesante

8 comentarii

 1. este extraordinar siteu acesta
  multumesc celor ce l-au conceput
 2. este extraordinar siteu acesta
  multumesc celor ce l-au conceput
 3. Eu acum am descoperit siteu acesta.Este foarte interesant.Voi urmari cu placere toate materialele postate.FELICITARI!
 4. Eu acum am descoperit siteu acesta.Este foarte interesant.Voi urmari cu placere toate materialele postate.FELICITARI!
 5. Unde trece Dunarea prin Rep.Moldova?S-o vad si pe asta?!!!!
 6. Dunarea uda si pamantul Rep[ublicii moldova, este adevarat ca doar pe o lungime de 0,6 Km.
 7. Trece si prin Republica Mldova…am invatat anu asta la scoala k is in clasa a sasea…si doar pe 0,6 km patrati..bine a zis celalalt

Lasa un comentariu