Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozităţi despre Marele Zid Chinezesc

Curiozităţi despre Marele Zid Chinezesc
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Marele Zid Chinezesc are 21.196 de kilometri şi o vechime de peste 2.300 de ani. Înălţimea medie a zidului este de 7.88 de metri, iar cel mai înalt punct este de 14 metri. Iată câteva lucruri uluitoare despre Marele Zid Chinezesc:

  • De-a lungul timpului mai mult de 1/3 din Marele Zid a dispărut fără urmă.
  • Din 1644, când dinastia Ming a fost răsturnată, nu s-a mai făcut nicio lucrare asupra Zidului, până în 1957 când s-a trecut la reconstrucţia şi consolidarea acestui monument de mare valoare.
  • În ciuda a ceea ce se spune, Marele Zid nu poate fi văzut din spaţiu fără instrumente speciale.
  • Zidul se întinde pe o distanță de 6.400 km. El începe din est, de la trecătoarea Shanhaiguan, și continuă până în zona de vest a țării, în zona de lacuri denumită Lop Nur.
  • Marele Zid nu este o linie continuă aşa cum poate părea, ci există pereţi laterali, pereţi circulari, pereţi paraleli şi secţiuni cu niciun perete.
  • Nu există nicio hartă care să prezinte întreaga construcție. Acesta este încă un semn al complexității acestei megastructuri arhitectonice.
  • Se presupune că, de-a lungul timpului, între două și trei milioane de chinezi au murit în timpul construcției Zidului.
  • Cea mai populară legendă legată de Marele Zid este despre Meng Jiangnv, al cărei soţ a murit în timp ce muncea la construirea Zidului. Se spune că lacrimile sale au fost atât de amare încât o parte a zidului s-a prăbuşit şi astfel au ieşit la suprafaţă osemintele soţului său, pe care aceasta a putut apoi să le îngroape aşa cum cerea tradiţia.
  • În timpul Revoluției culturale, între anii 1966-1976, multe cărămzi din Marele Zid au fost folosite la construirea caselor, fermelor sau rezervoarelor.
Citește și:   10 curiozități despre cele 7 continente

Articole interesante

Lasa un comentariu