Călătorie la Polul Nord

0

Toți știm că Moș Crăciun locuiește la Polul Nord. Dar cum arată oare acolo? Unde se află? Există un pol acolo? Este chiar atât de frig pe cât se spune?

Află aceste răspunsuri în cele ce urmează:

 Unde se află Polul Nord

Mai exact, unde se află Polul Nord? Știm că Pământul se rotește în jurul axei sale. Dacă ar fi să desenezi o linie de la axe în centrul Pământului, acea linie ar împarți Pământul în două. Partea de jos a Pămantului, ar fi la Polul Sud și la vârf ar fi Polul Nord. Polul Nord este cel mai nordic loc de pe Pămant.

 Este gheață sau pământ la Polul Nord?

La Polul Nord nu există pământ, ci un strat de gheață care acoperă totul. Se poate locui la Polul Nord, la fel cum locuiește și Moș Crăciun.

 Cât de frig este acolo?

Iarna, temperaturile ajung la -34 de grade Celsius. Vara temperature este mai ridicată și atinge de obicei 0 grade Celsius.  Deși ți se poate părea că este foarte frig trebuie să știi că este puțin mai cald decât la Polul Sud.

 Cine a descoperit Polul Nord?

Există multe controverse legate de cine a fost primul explorator care a ajuns la Polul Nord. Robert Peary susținea că a ajuns la Polul Nord în 1909, însă nu avea prea multe dovezi care să demonstreze asta și mulți nu l-au crezut. Primii vizitatori la Polul Nord despre care există dovezi verificate că au ajuns acolo au fost Roald Amundsen și Umberto Nobile, în 1926.

 În ce țară se află Polul Nord?

Polul Nord nu se află într-o țară. Este considerat o parte din apele internaționale.

 Curiozități amuzante despre Polul Nord

  •  Când ești la Polul Nord, în orice direcție arăți aceasta este spre sud.
  •  Toate liniile de longitudine se întâlnesc la Polul Nord.
  •  Cea mai apropiată bucată de pământ se află la 700 mile distanță.
  •  Pe perioadă verii soarele se află sus pe cer tot timpul. Soarele răsare în Martie și apune în Septembrie.
  •  Polul Nord magnetic este diferit de Polul Nord.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?