Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

De ce strălucesc stelele?

De ce strălucesc stelele?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Stelele sunt mingi strălucitoare formate din gaz sau plasmă care sunt ținute împreună de gravitație. Aceeași forță care ne ține pe fiecare dintre noi pe Pământ, ține de asemenea și stelele împreună. Soarele este un exemplu de stea galbenă. De fapt, fiecare stea pe care o vedem pe cer este un soare. Însă, foarte îndepărtat.

Cum se formează stelele?

Stele formate din nori reci de praf și gaze în spațiu se numesc nebuloase. Pentru că norii sunt foarte reci, mult mai reci decât oriunde pe Pământ, atomii se adună împreună și gazele formează aglomerări strânse numite protostele.

Pe măsură ce gravitatea atrage mai multe gaze mai aproape, protostelele încep să se rotească.

La fel cum tălpile încep să se încălzească atunci când le frecăm de covor, rotirea protostelelor determină atomii de gaz să se frece unii de alții. Acest lucru creează fricțiune sau energie termică.

Rotirea face, de asemenea, că elementele mai grele să se deplaseze în centrul protostelelor, făcându-le mai dense.

Astfel se formează o stea.

Cum strălucesc stelele?

Stelele au o gravitație intensă care împinge în mod constant spre interior.  Această gravitație face ca miezul dens al stelei să se încălzească și stabilește etapa de fuziune nucleară care va avea loc.

Citește și:   Pestele-puscas

Fuziunea nucleară este atunci când doi sau mai mulți atomi mici se adună și formează un atom mai mare. În cazul stelelor, fuziunea nucleară transformă atomii de hidrogen în unii de heliu. Acest proces de fuziune formează cantități mari de radiații, lumină și energie în mijlocul stelei.

În timp, particulele de energie electromagnetică numite fotoni se îndreaptă spre suprafață și se lansează în spațiu ca vânt solar.

Articole interesante

Lasa un comentariu