Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Continentul Mu, o altă Atlantidă?

Continentul Mu, o altă Atlantidă?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Trecutul omenirii este la fel de fascinant ca şi viitorul ei. Multe lucruri despre istoria îndepărtată a planetei noastre s-au descoperit şi multe îşi aşteaptă descoperitorii. Existenţa continentului Mu, care este deopotrivă acceptată şi contestată, reprezintă încă o enigmă ce aşteaptă să fie dezlegată.

Continentul Mu mai este numit şi Pacifida, după numele oceanului în care se spune că s-a scufundat. Legendele spun că, acum 15 000 de ani, a existat un continent mare, localizat în Oceanul Pacific, pe care trăiau laolaltă mai multe rase de oameni. Aceştia ar fi fost conduşi de împăratul Ra-Mu. Locuitorii erau foarte buni arhitecţi, neîntrecuţi în arta de a construi, dar şi foarte iscusiţi navigatori. Oraşele erau foarte frumoase, aveau construcţii impunătoare. Se sugerează că acesta ar fi fost continentul-mamă, leagănul omenirii.

O cruntă tragedie avea să lovească aceasta civilizaţie, astfel că, într-o singură noapte continentul s-a scufundat. Au fost şi supravieţuitori, care s-au refugiat pe continentul sud-american.

Dovezile pe care se sprijină această teorie sunt: texte ale civilizaţiei maya care făceau referire la acest continent, legendele locuitorilor din Hawaii, inscripţiile de pe nişte tablete din piatră găsite în India şi care se presupune că provin din continentul Mu, Epopeea indiană Ramayana, în care se fac referiri la existenţa unui pământ străvechi, scufundat, diverse inscripţii găsite pe insule din Pacific.

Citește și:   Lucruri interesante despre Lună

Se crede că acest străvechi continent avea dimensiunile de 8 000 şi respectiv 4 800 km, se întindea în nord începând de la insulele Hawaii iar în sud până la linia făcută de insulele Paştelui şi Fiji. Era format din trei zone de usct, separate de lacui şi râuri. Era un ţinut binecuvântat, cu o climă tropicală, cu vegetaţie bogată, cu câmpii roditoare şi coline domoale. Avea şi o faună bogată, formată din animale care astăzi nu mai există. Cele 10 popoare care trăiau aici insumau peste 64 milioane de locuitori, care aveau un singur conducător. Exista o singură religie, ce se referea la cultul Soarelui, care reprezenta divinitatea şi era reprezentat printr-o stea cu 8 colţuri, cu un cerc în mijloc. Existau 3 rase de oameni: rasa albă, rasa galbenă şi cea neagră, dar conducătorii erau din rasa albă. Se spune că ştiinta oamenilor care au trăit pe acest continent era mai avansată decât cea de azi, ei descoperiseră, printre altele, şi modalitatea de a învinge gravitaţia.

Astfel de plăci cu inscripţii care i-au dus cu gândul la continentul Mu pe cercetători, s-au găsit şi în Mexic, ele descriau pe larg geneza lumii. În legende se vorbea despre Grădina Edenului, ca simbol al bogăţiei continentului scufundat.

Citește și:   Sistemul solar - Soarele

Harta continentului Mu

Distrugerea continentului a început brusc şi s-a datorat unei cantităţi imense de gaze care s-au acumulat în caverne uriaşe, aflate pe fundul oceanului. Au avut loc mai multe cutremure şi erupţii vulcanice, atât de puternice, încât au fisurat scoarţa terestră. Continentul s-a scufundat, fiind înghiţit de ape, din el a mai rămas doar Australia şi insulele Hawaii, Tonga, Paştelui.

Studiile arheologice nu au confirmat dar nici nu au infirmat existenţa continentului Mu. Totuşi, în apropierea Insulei Paştelui, adâncimea apei nu depăşeşte 150 m, iar pe fundul oceanului, in acea zonă, se poate observa un lanţ muntos de origine vulcanică. Pe de altă parte, Insula Paştelui deţine multe enigme care nu au fost elucidate şi care ar susţine teoriile existenîei continentului Mu ( Pacifida ).

Articole interesante

2 comentarii

  1. Foarte interesant, stiti ca sa facut si un joc MMORPG © MU online. Chiar este un documentar foarte interesant
  2. Merita citita cartea cu acelasi titlu pentru o mai buna intelegere. Daca nu ma insala memoria, autorul facea referire la 50.000 de ani…

Lasa un comentariu