Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Lucruri mai puțin știute despre Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire din Europa

Lucruri mai puțin știute despre Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire din Europa
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Palatul Parlamentului este un obiectiv turistic important pentru oricine vine să viziteze România, dar și pentru români. Există multe lucruri mai puțin știute despre această construcție impunătoare, care se află în multe topuri datorită unor caracteristici pe care le are.

  • Este cea de-a doua cea mai mare clădire ca suprafaţă, cea mai scumpă clădire administrativă, dar şi cea mai grea clădire din lume. Măsoară 270 metri lungime şi 240 metri lăţime, are 86 metri înălţime şi 92 metri adâncime. Toate acestea, pe o suprafaţă de 66.000 m².
  • Are 9 nivele la suprafaţă şi alte 9 subterane.
  • Clădirea depășește cu 2% volumul piramidei lui Keops din Egipt.
  • Pentru a o construi, a fost nevoie să se demoleze un întreg cartier bucureştean, numit la vremea respectivă Uranus. Au fost demolate 40.000 de clădiri printre care biserici, instituţii ale statului şi case de valoare istorică semnificativă. 57.000 de familii care locuiau la acea vreme acolo au fost relocate.
  • Clădirea are 7000 de încăperi.
  • Pe șantier, pentru a putea duce la împlinire acest proiect megaloman, au lucrat între 20.000 și 100.000 de muncitori, uneori chiar și în 3 schimburi.
  • Peste 150 de arhitecți au lucrat la proiectarea clădirii.
  • În Palatul Parlamentului se află și Muzeul Național de Artă Contemporană a României, dar cele două instituții nu comunică, nu se poate trece dintr-una într-altă.
  • în 2001, fundalul pentru o pelicula religiosă şi destul de controversată pentru felul în care tratează un eveniment istoric mai sensibil a fost filmat în faimoasa clădire. Palatul Parlamentului joacă rolul Vaticanului în respectivul film.
  • La fel ca despre orice clădire veche în jurul căreia s-au născut multe legende și controverse și despre Palatul Parlamentului se spune că ar fi bântuit. Din mărturiile paznicilor de noapte din palat aflăm că uneori se aud fluierături neomeneşti sau sunt activate din senin alarmele, dar şi multe alte lucruri foarte greu de crezut.
Citește și:   Lucruri impresionante despre castelul Peleș

Articole interesante

Lasa un comentariu