Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Călătorie în Delta Dunării. 13 lucruri interesante despre acest loc

Călătorie în Delta Dunării. 13 lucruri interesante despre acest loc
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Delta Dunării este un adevărat paradis care se află la noi în țară, un loc cu numeroase atracții pentru cei pasionați de natură și frumusețile lor. Iată câteva curiozități despre Delta Dunării:

  1. Delta Dunării este singura deltă din lume declarată în întregime rezervație a Biosferei, fiind inclusă în Lista Patrimoniului Universal Cultural și Natural UNESCO.
  2. Delta Dunării se întinde pe o suprafață de peste 2.500 de km pătrați și este cea mai mare rezervație de ținuturi umede (teritoriu mlăștinos) din Europa.
  3. Delta din România este a treia că mărime din Europa și pe locul 22 la nivel mondial.
  4. Delta Dunării are o rețea complexă de canale care se întinde între cele trei principale canale principale: Chilia, Sulina și Sfântul Gheorghe.
  5. În Delta Dunării se întâlnesc singurele păduri de nisip din țară: Letea şi Caraorman, unde cresc liane de până la 25 m.
  6. Delta Dunării adăpostește peste 300 de specii de păsări.
  7. În Delta Dunării crește cel mai mare peste de apă dulce din lume, morunul. Morunul poate trăi peste 100 de ani și poate depăși că mărime un autobuz. Morunul, la fel că și păstrugă, viza, nisetrul și cega – din familia sturionilor, sunt pești protejați și pe cale de dispariție.
  8. Delta Dunării este cea mai mare suprafață reconstruită ecologic din Europa.
  9. Sulina este singurul oraş din Delta Dunării care are port atât la Dunăre, cât şi la Marea Neagră. Acesta este situat la cea mai joasă altitudine din România şi este totodată cel mai însorit teritoriu al țării noastre.
  10. Cea mai mică pasăre din România trăieşte în Deltă şi este pitulicea, aceasta are cel mult 10 cm lungime și o greutate de 13 grame.
  11. În pădurile din Delta Dunării se găsesc și două plante carnivore, otrățelul de baltă și aldrovanda.
  12. Peisajele din Delta Dunării au fost clasificate în 12 tipuri de habitate diferite, variind de la zone acvatice adânci până la păduri ce cresc în zonele cu grinduri.
  13. În Delta Dunării se încheie drumul Dunării înainte de a se varsă în Marea Neagră. Dunărea este unică datorită faptului că, în timpul călătoriei sale din Germania în România, trece prin nouă țări și patru capitale europene, și anume Viena, Bratislava, Budapesta și Belgrad.
Citește și:   Recorduri mondiale deținute de România

Articole interesante

Lasa un comentariu