Curiozitati din lumea plantelor (3)

6

Stiati ca…

… Un pom fructifer rar, avand originea in California, a fost cultivat in sera gradinii botanice londoneze.
Prin altoire s-au obtinut simultan lamai, mandarina si 2 specii de portocale.

.. In padurile tropicale, unde nu sunt anotimpuri, copacii nu au cunoscutele inele dupa care se poate determina numarul de ani al copacului.

… In pustiurile din Peru creste un cactus care poate ” sa mearga „. In loc de radacini el are niste excrescente acoperite cu tepi ascutiti, cu ajutorul carora „se depaseaza” foarte incet. Cand bate un vant puternic, cactusul este purtat pe distante mari, luandu-si umezeala si hrana nu din sol ci din aer.

… Trunchiul pinului este intotdeauna inclinat spre sud. Dupa acest semn poti determina punctele cardinale.

… Exista un arbore numit arborele-butoi. Si-a capatat acest nume datorita infatisarii sale. In trunchiul sau, asemanator unui butoi, inmagazineaza apa pentru zilele secetoase. Acest lucru este necesar, deoarece acest arbore se intâlneste in regiunile desertice.

… Floarea nufarului se ofileste imediat ce este rupta, chiar daca este pusa in apa.

… Fructele culese in orele de dimineata sau de seara sant mult mai gustoase decat cele culese la amiaza.

… Plantele medicinale se culeg in anumite perioade de vegetatie si intr-un anumit moment al zilei, altfel isi pierd proprietatile vindecatoare.

… Recordul de „cel mai mare dovleac” fost obtinut in toamna trecuta de un canadian, care a „crescut” in gradina sa cel mai mare dovleac al anului. Acesta cantarea 495 kg si 920g. Se pare ca recordul a fost deja doborat de un fermier din Oregon, care se mandreste cu un dovleac de …700 kg.

… Floarea cea mai aromata este cactusul american. Mirosul sau se simte la o distanta de 1 km.

… Cea mai dulce planta din lume creste in Paraguay, se numeste Eupatorim Rebandinaum, si sucul obtinut din aceasta planta e de 300 de ori mai dulce decat zaharul.6 comentarii

 1. Dagut nu stiam de toate astea e suppe si de aiai sunt ocrotiti nuferii cate lucruri interesante e spper felicitari celui care l-a scris!!!!!!!
   (2)
   (1)
 2. ....stiti mi-e imi trebuia la biologie si nu aveam de unde mam gandit sa caud pe aceasta adresa si imi place!!......ok...uraaaaa
  ma ajutat foarte mult !!!......
   (1)
   (1)

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?