Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozitati din lumea plantelor (2)

Curiozitati din lumea plantelor (2)
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Stiati ca …

… mimoza isi strange frunzele la atingere? Daca socul este mai mare se strange toata planta si revine la normal dupa aproximativ 30 minute.

… exista plante care ” nasc pui vii” ?

…la tropice exista un arbore numit arborele cu picioroange. Radacinile acestuia sunt aeriene si se infig in solul malos, ca niste picioare. Daca si-ar raspandi semintele ca orice planta, acestea nu ar avea sansa sa incolteasca, datorita fluxului si refluxului. Asa ca „isi creste” embrionii, eliberandu-i gata incoltiti. Im cele 12 ore care exista intre flux si reflux, noua planta are timp sa -si infiga radacinile in mal.
La noi in tara, la peste 2000 m creste „firuta cu pui vii”. Din cauza perioadei scurte de vegetatie, semintele incoltesc chiar in organismul plantei, aceasta lasand pe pamant noile plantute gata formate.

… florile iubesc muzica ? Cercetatorii au observat ca, daca intr-o sera se pune muzica, plantele cresc mai bine decat in sera in care nu s-a pus muzica.

… Feriga anunta ploaia? Inainte de a ploua ea isi desface larg frunzele, iar daca urmeaza o perioada secetoasa frunzele ei se strang si se rasucesc.

Citește și:   Curiozități despre ghiocei: lucruri mai puțin știute despre vestitorii primăverii

… exista plante care lumineaza? In unele pesteri din Germania, dar si in tara noastra in Muntii Vrancei si in zona Sucevei, creste o mica ciuperca numita muschiul luminos. Tot la noi mai creste si gheba de copac, planta cu aceleasi proprietati.

… in padurea tropicala din Nicaragua creste o planta tropicala care …curenteaza? Insectele si pasarile se feresc de ea, pentru ca la atingere da senzatia de furnicatura. Planta „produce” mai mult curent mai ales la orele pranzului, cand razele soarelui sunt mai puternice.

… sunt plante care „fura” hrana de la alte surate ale lor? Sunt plantele semiparazite si parazite. Acestea, prin diverse organe, se leaga de alte plante si le „consuma” seva.

… plantele insectivore se hranesc cu insecte pentru ca nu gasesc suficient azot in mediul in care traiesc? Numarul plantelor insectivore este destul de mare, peste 400. Ele si-au „specializat” anumite parti ale corpului, transformandu-se in adevarati vanatori: lichid lipisios, perisori, tentacule, cornete cu capacele care se inchid facand captive micile gaze care intra in ele, sunt numai cateva din „trucurile” plantelor carnivore.

Citește și:   Curiozități fascinante despre fluturi

… sunt cactusi care ating inaltimea de 20-25 m si greutatea de 8 tone?

… radacinile plantei numita ” iarba camilei” pot ajunge pana la 20 m adancime, deoarece planta traieste in zona de desert si asa poate gasi pretioasa apa.

Articole interesante

8 comentarii

  1. e perfect daca feriga mamei se desface la ploaie
  2. stiu si eu ceva interesant. cel mai mare pepene verde din lume a fost recoltat intr-o ferma americana.el cantarea 180kg……cea mai scumpa planta din lume este gingsengul, considerata „planta tineretii vesnice”. un gram din extractul de gingseng este mai scump decat un gram de aur…cel mai mare ciorchine de strugure a fost recoltat in america. el avea o lungime de 1 metru si un diametru de 70 cm…daca vreti sa gasiti mai multe cautati la sfarsitul manualului de biologie de clasa a 5-a de la editura ALL…bye
  3. Ciuperca nu mai este considerata planta de muuuuuuuuuuuuuuuuuuuult… Pentru ca nu are clorofila, deci nu face fotosinteza. Bine, dar nici animal nu este, sa stiti. Apartine unui regn aparte…
  4. buna rrr
    ciupercile sunt plante, apartin regnului vegetal; diferenta e ca nu sunt autotrofe, ci heterotrofe
  5. imi place prima curiozitate despre mimoza
  6. Interesant!Astfel putem afla diverse curiozitati la care nu ni le puteam inchipui!
  7. Interesant!Astfel putem afla diverse curiozitati la care nu ni le puteam inchipui!
  8. Ciupercile au caractere ce le apropie mai mult de animale decat de plante : chitina, provitamina D. De aceea au fost incadrate intr-un REGN separat FUNGI.

Lasa un comentariu