Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozitati despre radacinile plantelor

Curiozitati despre radacinile plantelor
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ramurile radacinilor plantelor din zonele cu maree( flux si reflux ) cresc in sus pentru a avea aer. Asa se intampla cu chiparosul de balta, care are astfel de radacini. Daca nu le-ar avea, planta s-ar axfisia.

Radacinile nucului au niste umflaturi din care se obtine un furnir considerat foarte valoros, pentru mobila. Mobila din lemn de nuc este considerata de lux, de aceea multe livezi de nuci au fost taiate, netinandu-se seama ca acest pom creste foarte incet.

Radacina lucernei poate ajunge pana la 10m adancime.

Radacinile unor arbori pot absorbi o tona de apa pe zi.

Exista si radacini „proptitoare”. In padurile tropicale exista copaci uriasi, ale caror radacini nu-i pot sustine. Ei sunt sustinuti de niste coloane, care nu sunt altceva decat radacini. Acestea isi indeplinesc rolul de absorbtie a apei si sarurilor minerale din sol si sustin in acelasi timp uriasul verde.

Citește și:   Ghicitori despre plante ( 2 )

Articole interesante

7 comentarii

  1. acest articol imi este foarte folositor
  2. trebuiau si niste ghicitori despre radacini si poze
  3. M-am bucurat foarte mult sa gasesc aceste curiozitati. Imi sunt foarte utile in prezentarea proiectului pe care il desfasor cu copiii, la gradinita.
    Multumesc
  4. as avea o intrebare, o curiozitate, cum se dezvolta radacina nucului, daca creste in adancime si care este adancimea, iar in lateral ce lungime poate atinge. Mi/ar prinde bine si o poza a unui nuc cu radacina cu tot.
    Multumesc mult de tot.
  5. Eu sunt in clasa a5a iar doamna profesoara de biologie ne-a pus sa cautam niste curiozitati despre radacinile plantelor pentru un proiect iar aceste articole sunt perfecte. Multumesc!
  6. Cele mai bune informatii pe care leam gasit

Lasa un comentariu