Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozitati despre frunzele plantelor

Curiozitati despre frunzele plantelor
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Nufarul Victoria regia are frunze cu un diametru de 1-2 metri, cu marginile ridicate in sus. Aceasta frunza poate sustine o greutate de 35 kg.
Modelul frunzei uriase a fost folosit de vestitul arhitect Sir Joseph Paxton la constructia vestitului Palat de Cristal din Londra.

Din frunzele de palmier se fabrica rafia utilizata in agricultura si la confectionarea papucilor, gentilor si palariilor.

Frunzisoarele de la baza frunzelor salcamului cornut s-au transformat in niste spini puternici, goi pe dinauntru.
Aici se adapostesc unele furnici, atrase de nectarul secretat de codita frunzei. In schimbul gazduirii si a hranei perimite, furnicile ofera protectie impotriva insectelor daunatoare.
Este un exemplu de ajutor reciproc des intalnit in natura.

Nufarul Victoria Regia are frunze cu un diametru de 1-2 metri, cu marginile ridicate in sus. Aceasta frunza poate sustine o greutate de 35 kg.
Modelul frunzei uriase a fost folosit de vestitul arhitect Sir Joseph Paxton la constructia vestitului Palat de Cristal din Londra. Dispozitia nervurilor frunzei l-au inspirat pe arhitect in realizarea elementelor de rezistenta, impartirea spatiilor si dirijarea luminii. S-a constatat in acest fel ca s-a economisit material si munca, natura aratandu-si inca o data iscusinta de constructor. Pentru mai multe detalii urmati linkul „Wikipedia

Citește și:   Curiozităţi despre păianjeni

Articole interesante

2 comentarii

  1. wow wi e tare cool sa stiti ca exista o insecta care seamana cu un rinocer (ca are corn pe nas) si din corn se fac droguri!!!

Lasa un comentariu