Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Curiozitati despre flori si arbori

Curiozitati despre flori si arbori
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Curiozitati despre flori

Exista o orhidee (Ceapa Galbena) a carei floare are doar un milimetru.

Albul pur nu exista in natura. Petalele florilor albe au irizatii de diferite culori, Putem observa acest lucru daca punem o petala pe o coala alba de hartie.

Exista o varietate de trandafiri cu florile verzi.

Si lintita are flori, in numar de trei, doua masculine si una feminuna. La noi se inmulteste vegetativ, datorita climei mai aspre.

Curiozitati despre arbori

Stejarul nu produce ghinde pana la varsta de cincizeci (50) de ani sau chiar mai mult (Mai multe detalii legate de stejar).

In America de Nord creste un copac (pe care bastinasii il numesc „pomul dracului”), a carui coaja contine foarte mult fosfor, incat noaptea, langa tulpina lui, se poate citi ca in orice sala de lectura.

Stejarul de pluta este unul dintre arborii cel mai bine protejati impotriva focului, datorita scoartei sale, foarte groase, care-l izoleaza de caldura.

Ramurile arborilor Sequoia uriasi sunt incovoiate, amintind de coltii mamutului. De aceea i se mai spune si arborele-mamut (Mai multe detalii)

Exista un arbore numit arborele de sapun. Praful produs in momentul prelucrarii lui este iritant pentru mucoasa nazala, de aceea muncitorii isi iau masuri de protectie speciale(Mai multe detalii)

Citește și:   Curiozitati din lumea plantelor (2)

Scoarta unor copaci este folosita pe post de coloranti. Astfel scoarta de bacan se foloseste pentru a colora obiectele in rosu.

Unele scorburi din trunchiul baobabului pot fi folosite ca …locuinte, incapand in ele pana la 30 oameni. O astfel de scorbura a fost folosita in Australia pe post de inchisoare oraseneasca (Mai multe detalii)

In unele regiuni din Africa, in care religia nu permitea ingroparea mortilor, acestia erau pusi in scoarta de baobab si se mumificau datorita substantelor existente in tesutul copacului.

Scoarta arborelui de sapun este folosita in fabricarea unor sapunuri speciale folosite la spalarea stofelor fine.

In localitatea Diosti-Olt se afla un stejar brumariu cu varsta de 450-500 ani intre ramurile caruia se afla, de peste un secol, clopotnita bisericii.

 

Articole interesante

1 comentariu

Lasa un comentariu