Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cel mai bătrân copac

Cel mai bătrân copac
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

   Până acum se ştia că cel mai bătrân copac se află in America de Nord şi că are venerabila vârstă de 5000 de ani. Dar iată că „bătrânul” a fost detronat de alt „confrate”, un molid desoperit de curand in Suedia. Specialistii au stabilit ca varsta molidului este de nici mai mult, nici mai putin de 9.950 de ani.

Vârstinicul molid a fost descoperit pe lantul muntos din provincia Dalarna, aflata in nord -vestul orasului Stockholm, si a infirmat teoriile anterioare conform carora molidul este un copac relativ recent in Suedia.

Cercetatorii au gasit patru generatii de molid in Dalarna si, cu ajutorul metodelor stiintifice au determinat varsta copacilor, respectiv 375, 5.660, 9.000 si 9.550 de ani.

Pana acum pinii din America de Nord au deţinut recordul de varsta avand intre 4.000 si 5.000 de ani. Oamenii de ştiinţă au mai declarat că cercetarile pe molizi pot oferi informatii valoroase, mai ales despre schimbarile climatice, dar şi despre evoluţia unor plante de-a lungul anilor pe Pământ.

Citește și:   Arborele de struguri - Jabuticaba

Articole interesante

5 comentarii

  1. mi sa parut foarte interesant articolul vil recomand!

Lasa un comentariu