Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Arborele de struguri – Jabuticaba

Arborele de struguri – Jabuticaba
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Jabuticaba ( numit şi arborele de struguri ) creşte în Brazilia, Argentina, Paraguay şi Bolivia. Dar patria lui este considerată Brazilia. Fructul este violaceu spre negru, cu un miez de culoare albă, semitransparent şi cu un gust bun. Fructele pot fi consumate crude sau pot fi folosite pentru a face jeleurile şi băuturi (suc simplu sau vin).Pomul are o creştere lentă, preferă solurile uşor acide, umede. Este foarte uşor adaptabil, dezvoltându-se în mod satisfăcător şi pe solurile de tip alcalin, atâta timp cât acestea este îngrijit şi irigat. Florile sale sunt albe şi cresc direct pr trunchi. În mod natural copacul poate înflori şi face fructe doar o dată sau de două ori pe an. Daca este suficient irigat poate rodi tot anul.Sucul este un antioxidant puternic, de aceea este folosit şi ca medicament pentru vindecarea unor boli( astm, diaree, amigdalita). Comune în pieţele din Brazilia, jaboticabas sunt în mare parte consumate proaspete. Popularitatea lor a fost comparată cu cea a strugurilor în SUA. Fructele proaspete pot începe să fermenteze în 3-4 zile după recoltare, astfel încât acestea sunt adesea folosite pentru a face gemuri, tarte, vinuri tari, şi lichioruri.Acest mod ciudat de aşezare a fructelor, direct pe trunchi, se pare că ajută la înmulţirea copacilor. Astfel, multe animale care se caţără mai greu reuşesc să ajungă la fructe şi să le mănânce. Seminţele sunt eliminate întregi, astfel ca ele sunt răspândite pe sol la mari distanţe, dând naştere unor alte plante.

Lasa un comentariu