Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

3 legende despre apariția ghioceilor

3 legende despre apariția ghioceilor
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Ghioceii, primele flori de primăvară, au o mulţime de semnificații, dar şi o istorie îndelungată care include câteva legende interesante, apărute în diverse colţuri ale lumii.

Legenda germană: Atunci când Dumnezeu a creat zăpadă, i-a spus să viziteze toate florile de pe pământ pentru a căpăta culori. Toate florile au refuzat, până când zăpada a mers în vizită şi la gingaşii ghiocei. Când a văzut că ghioceii au un suflet atât de pur, cald şi generos, zăpada s-a gândit să îi propună un târg. În schimbul culorii, zăpada i-a spus ghiocelului că îl va lăsa pe el să fie prima floare care înfloreşte primăvara. Firavul ghiocel a acceptat şi de atunci, în fiecare primăvară este cel care ne dă de veste că a sosit mult aşteptatul anotimp.

Legenda moldovenească: O legendă din Moldova spune că o bătălie între Vrăjitoarea Iarnă şi Domniţă Primăvară a dat naştere ghioceilor. Într-un an, Vrăjitoarea Iarnă a decis să nu mai renunţe la stăpânirea sa asupra Pământului atunci când ajunge Domniţa Primăvară. În timpul luptei, Domniţa Primăvară s-a înţepat la un deget şi câteva picături de sânge au căzut pe pământ. Picătura de sânge a topit zăpada şi acolo a răsărit un mic ghiocel, un semn că Domniţa Primăvară a câştigat bătălia cu Vrăjitoarea Iarnă.

Citește și:   Curiozități despre ghiocei: lucruri mai puțin știute despre vestitorii primăverii

Legendă românească: potrivit acestei legende, în fiecare an soarele ia formă unei tinere fete care încălzeşte pământul primăvara. Într-un an, Iarnă a refuzat să plece din cetatea sa de pe pământ şi a luat-o ostatică pe tânăra fată. La scurt timp, un tânăr fermecător a venit să o salveze pe fata pe care o iubea din ghearele iernii. După o lupta aprigă, fata a fost eliberată, dar eroul salvator a fost rănit iar sângele său a ajuns pe zăpada care acoperea pământul. Pentru că soarele strălucea pe cer, în acel loc au început să răsară ghioceii pentru a celebra venirea primăverii. În tradiţia românească, ghioceii sunt simbolul venirii primăverii.

Articole interesante

Lasa un comentariu