Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Topul animalelor

Topul animalelor
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Stiati ca…

… in America s-a facut un top cu cele mai rare animale. Clasamentul este urmatorul:

1. Broasca testoasa din Insula Pinta (o specie a testoaselor gigant din Galapagos), exista un singur exemplar, mascul, numit si George singuraticul. Se fac mari eforturi sa i se gaseasca o femela pentru a se evita disparitia acestei specii.

2. Delfinul chinezesc din raul Yangtze. Este un delfin de apa dulce, mai traiesc doar cateva exemplare, scaderea numarului lor s-a datorat activitatilor economice intense si digurilor construite.

3. Marmotele din Insula Vancouver. Aceasta specie poate fi regasita doar in regiunile montane de pe Insula Vancouver din Canada, in prezent cresc si in rezervatii naturale (90), dar si in libertate(aprox. 30 ).

4. Liliacul din insulele Seychelles. Traind in insulele Seychelles din nordul Madagascarului, aceasta specie de liliac mai are doar 100 de exemplare in viata.

5. Rinocerul cu un singur corn. In prezent, doar 60 de exemplare din aceasta specie mai sunt in viata, in doua locatii: Indonezia si Vietnam.

6. Iepurele de camp hispid. Numit si ‘iepurele cu tepi’, acest animal traieste in regiunea sudica a lantului muntos Himalaya, in Nepal, Bengal si Assam, mai exista 110 exemplare.

Citește și:   10 întrebări despre animale

7. Wombatul cu nas paros nordic. In secolul XIX, acest mamifer marsupial putea fi gasit in regiunile New South Wales si Victoria din Australia, insa acum el mai traieste doar intr-o mica rezervatie din Queensland. Numarul exemplarelor in viata este estimat la 113.

8. Bivolul de apa. In prezent mai poate fi gasit doar pe insula Mindoro, Filipine. Cantarind aproximativ 300kg, bivolul de apa traieste mai degraba in cupluri decat in cirezi, cu exceptia perioadelor cand femelele sunt pe cale de a naste. Se estimeaza ca in prezent mai traiesc aproximativ 100 de exemplare.

9. Linxul iberic. Traieste in regiuni restranse din Andalusia. Amenintat de distrugerea habitatului si a prazii sale, linxul a fost de multe ori ucis de capcanele puse pentru iepuri sau de automobilele care circula pe numeroasele drumuri construite in zona. In martie 2005, s-a estimat ca numarul lincsilor in viata este de aproape 100.

10. Lupul rosu. Acest lup este mai mic decat ruda sa mai cunoscuta si mai raspandita, fiind originar din Florida si Texas, SUA. Acum, lupul rosu traieste in rezervatie( 207 exemplare) si in salbaticie(100 exemplare).

Citește și:   Pestera Altamira

Articole interesante

Lasa un comentariu