Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Stiati ca … Curiozitati din lumea animalelor

Stiati ca … Curiozitati din lumea animalelor
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

1. Scorpion mai mare decat un om

Fosila unui cleste provenit de la un scorpion marin preistoric, un adevarat monstru ce ajungea pâna la dimensiunea de 2,5 metri, a fost descoperita în Germania. Varsta esimata este 390 de milioane de ani. Clestele are lungimea de 46 de cm, in acest fel s-a aproximat ca scorpionul ar fi avut o lungin\me de 2,5 m.

2. Elefanti alungati cu ardei iute

In satele din NE Indiei locuitorii folosesc o metoda originara pentru a alunga elefantii salbatici care produc pagube mari si ataca oamenii. Ei fac garduri din franghii pe care le ung cu cel mai „iute” dintre ardeii iuti. Aceeasi ardei sunt foositi si in compozitia unor fumigene.

3. Cel mai mic ursCea mai mica specie de urs este considerat a fi ursul soare.
Adultii au o lungime de 1-1,4m si o greutate de pana la 65 kg. Arealul lor se intinde din India pana in Indonezia.
Ursul soare este vanat mai ales pentru fierea sa care contine substante folosite in vindecarea unor boli. De aceea in ultimul timp numarul acestor animale a scazut foarte mult.

Citește și:   Curiozități despre muzică

4. Ochiul caracatitei

Cel mai mare ochi este cel al caracatitei. Diametrul lui ajunge la 40-50 cm.

5. Sarpe lung de 15 centimetri

Cel mai mic sarpe – un sarpe de subteran – are lungimea de 15 cm, de 50 de ori mai mic decat anaconda.

6. Cea mai puternica otrava naturala

In jungla sud-americana din Columbia a fost descoperita cea mai puternica otrava naturala cunoscuta. Ea se poate gasi in pielea unei mici broaste. Otrava a fost denumita batrahotoxina.

7. Record la sarituri

In lumea animalelor recordul la sarituri este detinut de antilopa cu labe negre care sare peste 12 m. Cangurul cenusiu sare peste 8 m, delfinul – 5 m, elanul – 4 m.

8. Maimuta cu mustatiUna din cele mai curioase si rare maimute din lume este cea denumita mustata regala. Simpatica maimuta este atat de mica, incat incape intr-o palma, in schimb are niste mustati foarte mari.9. Portia de apa a camileiNumai 10 minute sunt suficiente pentru o camila ca sa-si bea portia sa de apa de 125 litri. Ea rezista fara apa 14 zile, insa pierde 30% din greutate in acest interval de timp.10. Cimpanzeul comunica prin semneCimpanzeul este maimuta cea mai inteligenta, fiind favoritul studiilor asupra capacitatilor intelectuale, precum si al gradinilor zoologice. Majoritatea cimpanzeilor traiesc in muntii si padurile din Africa, hranindu-se cu fructe, plante, deseori cu pui de mistreti sau puii altor mici animale si, ocazional, cu termite. Cimpanzeii inteleg foarte usor limbajul international al semnelor, existand exemplare care, invatate de oameni, pot vorbi cu acestia prin cel putin 200-300 de semne.

Citește și:   Pasarea Kiwi

Articole interesante

4 comentarii

  1. maimuta cu mustati e super tare as vrea sa o vad in realitate

Lasa un comentariu