Recorduri din lumea păsărilor

0

Lumea ar fi cu mult mai săracă şi mai puţin colorată dacă pe faţa Pământului n-ar exista păsări de toate speciile, culorile, dimensiunile. Mai mult decât atât, unele păsări sunt deţinătoare de recorduri ieşite din comun.

  1. Pinguinul imperial este pasărea care se scufundă la cea mai mare adâncime. Aceştia ajung să se scufunde chiar şi până la 450 de metri adâncime.
  2. Pasărea colibri-albina este cea mai mică zburătoare de pe Terra. Pasărea depăşeşte 5 cm în lungime şi are o greutate de doar 2 grame.
  3. Cel mai rapid animal de pradă din lume este şoimul călător. Şoimul călător are o vedere de 12 ori mai performantă decât văzul omului. Acesta poate vedea chiar şi de la 8 kilometri.
  4. Singura pasăre veninoasă din lume pe care o cunoaştem este Pitohuiul cu creastă.
  5. Cocoşii japonezi au cele mai lungi cozi dintre cocoşi. Acestea ating 12 m lungime.
  6. Cea mai mare pasăre din lume care zboară este albatrosul. Pasărea are anvergura aripilor de 4 m şi poate călători cu uşurinţă pe distanţe foarte lungi exploatând pe cât posibil curenţii ascendenți de aer.
  7. Cea mai mare pasăre din lume este struţul. Aceasta cântăreşte 100-160 kg şi are înălţimea de 2,1-2,8 metri.
  8. Cea mai mare pasăre din lume care a trăit vreodată pe planeta noastră este Argentavis magnificens. Această specie a trăit cu 6 milioane de ani în urmă pe teritoriul unde azi se găseşte Australia.
  9. Cea mai sângeroasă pasăre din lume este Geospiza difficilis septentrionalis, numită popular ”canarul vampir”.
  10. Drepneaua este cea mai iute pasăre din lume. În cadrul experimentelor, drepneaua mare (Apus apus) a fost înregistrată cu o viteză de zbor orizontal de 111,6 km/oră, în timp ce ruda sa mai mică, drepneaua cu coadă în formă de ac (Hirundapus caudacutus) a atins viteza record de 169 km/oră.


Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?