Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Pasarea Emu

Pasarea Emu
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Este originara din Australia. Cu ani în urmă, pe teritoriul cuprins între Australia şi Tasmania se pare că au mai trăit încă doua specii de pasari emu, dar de de dimensiuni mult mai mici decât emu australian actual.

Emu este una dintre cele mai mari păsări nezburătoare, atingând o înalţime de 180-190 cm şi o greutate de 55- 60 kg. O întrece doar strutul african (Struthio camelus). Aripile păsării emu sunt reduse mult, aparand ca nişte rudimente vizibile numai pe schelet. Lipsa posibilităţii de a zbura este înlocuită de calitatea de alergător, atingand viteza de 50 km/ora.

Penajul este alcatuit din pene duble, lungi si moi, care dau aspectul de blana. Ele sunt mai închise la culoare pe spate şi pe cap şi mai deschise pe părţile inferioare. Pe cap si gat culoarea este gri-albastruie.
Atât masculul cât şi femela sunt la fel de colorate.

Emu este o pasăre iubitoare de apă. În perioadele calduroase îi place să se racoreasca în apele mai reci ale râurilor sau în alte surse de apă. Deşi pare greoaie, emu înoata foarte bine.

Este atacată de prădători cum ar fi câinele dibgo.

Se hraneste cu fructe, seminţe şi insecte. Se organizează în grupuri familiale sau în formaţii numeroase de pana la 100 de indivizi, călătorind sute de kilometri şi urmărind ploile, în căutare de  insecte şi vegetaţie proaspătă.

Masculii emu sunt cei care clocesc aproape singuri ouale de culoare verde-inchis. Clocitul durează 56 de zile , perioadă în care masculul este schimbat de femela numai la început şi doar pentru câteva ore în timpul noptii. Puii au corpul acoperit cu puf şi sunt împodobiţi cu dungi longitudinale. Ei sunt protejaţi la inceput de ambii părinţi, mai târziu masculul îşi ia singur rolul de conducător.

Pasarea emu se adaptează uşor în captivitate, unde se poate reproduce. Maturitatea nu este atinsă la aceeaşi vârstă de masculi şi femele, masculii se maturizează mai greu, la aproximativ 3 ani. Femelele pot depune între 7 şi 16 ouă de culoare verde închis şi cu lungimea de aprix. 10 cm.

6 comentarii

  1. este tare pasarea pasarea dar nu prea fuge repede a da sa am o intrebaRE CE DIFERENTA ESTE DE EMU DE STRUT AAA>>??<
  2. PASAREA EMU ESTE O PASARE FOARTE FRUMOASA SI FOARTE RARA
  3. eram in ora de bio si la me pe atlas scria emo in loc de emu:))
  4. eram in ora de bio si la me pe atlas scria emo in loc de emu:))

Lasa un comentariu