Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

Moduri inedite în care dorm animalele

Moduri inedite în care dorm animalele

Dacă obiceiurile de somn ale oamenilor sunt asemănătoare, în privinţa animalelor şi păsărilor acestea diferă destul de mult şi sunt neobişnuite de ceea ce toţi înţelegem prin somn.

Albatroşii

Cercetătorii care au studiat aceste păsări au ajuns la concluzia că albatroşii sunt capabili să doarmă în timp ce zboară. Fiind mai tot timpul în zbor, în căutare de hrană, se pare că aceste păsări dorm în timpul zborului, păstrând o parte din creier activ pentru a putea să se menţină în aer. Cei care nu cred această teorie, presupun însă că albatroşii nu dorm în timp ce zboară, însă au capacitatea de a nu dormi pentru o lungă perioadă de timp.

Rechinii

Multe specii de rechini trebuie să înoate constant pentru ca apa să circule prin branhiile lor, deoarce astfel îşi iau oxigen, iar altfel ar putea muri. Acest lucru înseamnă că rechinii nu ştiu ce înseamnă un somn profund, pot doar să doarmă în timp ce înoată având porţiuni din creier mai puţin active.

Delfinii

La fel ca şi rechinii, delfinii nu pot dormi adânc şi, în plus, dorm cu un ochi deschis. De asemenea, cercetările efectuate de specialist au descoperit că un delfin poate sta şi 15 zile fără să doarmă şi în tot acest timp poate funcţiona la capacitate maximă.

Liliacul

Spre deosebire de alte necuvântătoare, liliacul doarme, însă doarme cu capul în jos, agăţat cu ghearele de ramuri sau bucăţi de lemn.

Broaştele

Sunt multe animale care hibernează, însă broaştele sunt cu totul speciale. Broaştele pot hiberna în apa îngheţată, fără să le bată inima şi fără să aibă aer timp de mai multe săptămâni.

Lasa un comentariu